Trainer Philip den Haan wint na zijn operatie eerste prijs met Schelluinen

0
207

Trainer Philip den Haan leidde dit seizoen de eerste trainingen van derdeklasser Schelluinen vanuit een geleende scootmobiel. Het ging Den Haan goed af, want in die periode won hij onder meer het toernooi om de Rob Colijn Memorial en dat was een Schelluinen-trainer nog niet eerder gelukt.

SCHELLUINEN – Den Haan werd tijdens het toernooi, dat half augustus op Scalune werd gehouden, ondersteund door Léon de Bruijn naar de dug-out geholpen. Hij loodste zijn ploeg naar de verrassende winst van het achtste toernooi om de Rob Colijn Memorial. Schelluinen, voor de tweede keer organisator van het toernooi dat in de Gorcumse regio uitgroeit tot een traditie, opende met een keurig 0-0 gelijkspel tegen vijfvoudig toernooiwinnaar SVW, won met 3-0 van Herovina en was in de finale met 1-0 te sterk voor het favoriete GJS. Sleutelwedstrijd halverwege het toernooi was de Gorcumse stadsderby tussen SVW en GJS. SVW had het lastig tegen GJS, dat veel druk op de bal zette. De manschappen van de nog maar net uit Congo teruggekeerde trainer Tutu N’dona waren veel al slordig in de voortzetting. SVW kwam door de nieuwe topschutter, Gino Dix, nog wel op voorsprong, maar Bjorn Barten egaliseerde snel. Sjors Hendriks schoot de tweedeklasser echter vijf minuten voor het einde naar de 1-2 winst. In de slotwedstrijd moest GJS winnen van Schelluinen om de Rob Colijn Memorialvoor de derde keer te winnen. Dat lukte niet omdat Niels den Haan met zijn treffer matchwinner werd. Philip den Haan: ,,Dit is vooral een goede teamprestatie. Ik heb zeventien spelers de kans kunnen geven zich te laten zien. Blij natuurlijk met het resultaat, maar ik mag daar ook weer niet te veel waarde aan hechten. Ik vind het vooral mooi dat een voormalig collega-trainer als Colijn op deze wijze in herinnering blijft.”

HERSTEL
Ooit zat Frank de Boer bij trainingen van Ajax na een operatie in een golfkarretje. Het schouwspel op sportpark Scalune met Den Haan duurde enkele weken. Inmiddels kan de oefenmeester zijn been weer wat belasten. Op dit moment beweegt hij zich voort op krukken. De 60-jarige Werkendammer had jarenlang pijn aan zijn linkerknie. Het magische been dat hem bij Kozakken Boys tot een van de beste amateurvoetballers van Nederland maakte. ..Ik kon bijna niets meer. Ik had pijn als ik uit de bus stapte, pijn bij het golfen en ik kon op het veld op de trainingen ook steeds minder doen” Op 24 juli werd in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem door orthopedisch chirurg Raymond Nelis in het linkerbeen van Den Haan een nieuwe knie geplaatst. Zoon Niels den Haan is fysiotherapeut en mocht van Nelis de operatie bijwonen. Senior, die al bijna dertig jaar een band heeft met Nelis, was door een spuitje van de kaart. ,,Als beginnend trainer bij Woudrichem hevelde ik Raymond vanuit de jeugd over naar het eerste elftal. Als razendsnelle spits werd hij meteen topscorer van het team. Hij gaf toen al aan dat hij voor orthopeed ging studeren en niet altijd aanwezig kon zijn.” In overleg met Nelis is bewust voor de maand juli gekozen om te opereren. ,,Een dag na de operatie ben ik al met het herstel begonnen. Ik had al flink op getraind en dat moet mij gaan helpen bij de revalidatie”, zegt Philip den Haan. ,,Niels helpt mij thuis en de therapeuten in het Beatrixziekenhuis begeleiden mij ook fantastisch. Ik hoop me over enkele weken weer redelijk pijnvrij over het veld te kunnen bewegen.”