Valse start voor Spirit bij Alexandria’66

0
    153

Spirit is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij Alexandria’66 werd met 4-1 verloren.

Al vroeg in de wedstrijd wordt verdedigend niet goed werk geleverd en kwam de thuisploeg op 1-0. De Ouderkerkers herpakten zich en kregen voldoende kansen op de gelijkmaker. Voor rust is het uiteindelijk Ingmar Burema die een steekballetje van Kevin Guttink keurig afrondt (1-1).

In de 2e helft zette de Rotterdamse club een tandje bij. Spirit kwam er minder aan te pas en fouten van Ouderkerkse kant werden door Alexandria’66 afgestraft. In korte tijd gaf de ploeg van Richard van Cappellen de wedstrijd uit handen en moest toezien dat de openingswedstrijd van het seizoen met de grootste nederlaag van speelronde 1 geleden werd.

Een teleurstellend resultaat, waar enige excuses voor aangewezen kan worden. Zoals de gehele voorbereiding hebben de trainers te maken met geblesseerde spelers. Daar kwamen afgelopen week nog een aantal (bepalende) spelers bij. Daarnaast is Alexandria’66 ambitieus aan het seizoen begonnen met indrukwekkende resultaten in het bekertoernooi. De verwachting is dan ook dat deze ploeg dit seizoen hoogstwaarschijnlijk hoge ogen gaat gooien.

In de eerste speelronde behaalde DCV een 0-2 overwinning bij CWO. Terugkijkend op vorig seizoen was dat geen verrassing. Wel opvallend was de 3-1 overwinning van Strijen op Sparta. Ook promovendus Binnenmaas won onverwachts met 1-2 bij SVS. Vitesse Delft, vorig seizoen nog periodekampioen, verloor bij NSVV met 3-2. Rozenburg won op eigen veld met 2-1 van De Zwerver. De wedstrijd tussen Deltasport en Charlois ging niet door. In verband met ongeregeldheden vorig week bij de wedstrijd van Deltasport is de ploeg uit Vlaardingen (in ieder geval) het afgelopen weekend stilgelegd door de KNVB.

Volgende week speelt Spirit thuis tegen SVS. De wedstrijd begint in Ouderkerk om 15.00 uur.

Bron: Spirit