Steven van Hoepen stopt als trainer bij VV Kapelle JO19

0
805
Steven van Hoepen-VV Kapelle

Steven van Hoepen is 53 jaar oud en is jeugdtrainer bij VV Kapelle. Bij deze club heeft hij zelf ook gevoetbald en heeft hij het erg naar zijn zin. Helaas moet hij mede door lichamelijke kwalen stoppen als trainer.

Carrièreverloop
Steven van Hoepen begon op zijn vijfde met voetballen bij Luctor Heinkenszand, destijds Luctor´88. Bij deze club is hij daarnaast drieëntwintig jaar trainer geweest, waarvan twee jaar in een dubbelfunctie als trainer bij het tweede en de E1. Daarnaast heeft Steven drieënhalf jaar training gegeven bij Kwadendamme en ook hier bekleedde hij twee jaar een dubbelfunctie. Momenteel is hij vier jaar actief als trainer bij VV Kappele JO19.

 Mooie momenten
Als trainer heeft van Hoepen het goed naar zijn zin. “Ik kan erg genieten van de jonkies die in het eerste spelen, maar ook van spelers die op een lager niveau spelen. Ook vind ik het erg mooi om te zien dat alle jeugdspelers van de drie clubs die ik getraind heb me nog altijd groeten. Daarnaast vermeld ik met klem dat ook de kwalitatief mindere spelers die ik getraind heb nog altijd actief zijn. Verder is het elftal dat ik train erg gezellig en kwalitatief erg goed. Ik hoop hierom dat we dit seizoen goed kunnen blijven presteren in de eerste klasse.”

 Een stapje terug
Ondanks dat van Hoepen het goed naar zijn zin heeft moet hij helaas mede door lichamelijke kwalen een stapje terug doen. “Mijn lichaam protesteert, omdat artrose verschijnselen me dwars zitten. Daarnaast ontbreekt momenteel de BIK bij me. Hiermee bedoel ik de beleving inzet en karakter. Toen ik zelf speelde keek ik altijd eerst in de agenda of ik op vakantie kon in verband met de voetbal, maar momenteel heb ik dat minder. Al ga ik het natuurlijk wel missen. Vooral de trainingen en het biertje na de wedstrijd ga ik erg missen.”

Betrokken blijven
Wel zal van Hoepen betrokken blijven bij het zondag team van Luctor Heinkenszand, omdat zijn zoons in dit elftal spelen. Dit zal hij doen als scheidsrecht of assistent-scheidsrechter. Hierom wil hij graag iets betekenen voor de club. Verder zal hij nog geregeld op de fiets langs gaan bij Kwadendamme en Kapelle.

Klik op vv Kapelle voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Kapelle voor meer informatie over de club.