‘De ambitie bij Zeelandia Middelburg is en blijft om vol te gaan voor promotie naar tweede klasse’

0
309
celino-davidse-zeelandia

MIDDELBURG – De titel in de derde klasse moest vorig seizoen op het eind worden gelaten aan VCK. Dit seizoen was de ambitie van Zeelandia Middelburg exact dezelfde: het kampioenschap in de 3e Klasse A. Maar al snel werden cruciale punten verspeeld en is de achterstand op koploper Serooskerke aanzienlijk. Tot teleurstelling van de teruggekeerde middenvelder Celino Davidse.

“We hebben helaas onderweg in de eerste seizoenshelft veel punten onnodig laten liggen. Feit is echter wel, dat we iets aan kwaliteit hebben ingeboet. Dat is geen verwijt, maar een constatering en dat is zoals het is. Iedereen doet wat hij kan, al denk ik dat het in sommige wedstrijden gewoon ontbreekt aan vechtersmentaliteit. Dat geef ik ook wel aan binnen de groep, want ik vind dat je altijd moet blijven en werken en vechten, zéker op momenten dat het voetballend niet loopt.

Ik ben begonnen bij RCS, daarna even bij Jong Ambon gespeeld en vier seizoenen Arnemuiden.  Daar bij Arnemuiden zit die vechtersmentaliteit er van nature in door de gehele club en daar moet en ga je in mee. Hier mis ik dat soms wel eens en dat is écht zonde. Want dat had misschien toch wat minder verliespunten opgeleverd dan we nu hebben. Want met alle respect, met 2-0 verliezen van Lewedorpse Boys… dat mag een ploeg met ambities om mee te strijden voor de titel nooit overkomen.”

Davidse keerde terug bij Zeelandia Middelburg, nadat hij voor het avontuur naar Noorwegen vertrok om daar te gaan voetballen. De multifunctionele rechtspoot kwam er uit voor Klepp IL, spelend op het vierde niveau in het Scandinavische land. Eerder was hij in 2016 al eens op proef in Engeland bij Wembley FC. Het Noorse avontuur werd net was hij ervan had gehoopt en waar hij eigenlijk tot november 2022 zou blijven. Hij vloog eerder terug naar Nederland en dus sloot hij opnieuw aan bij de waar hij het laatst actief was in Zeeland. “Ik zag het als een avontuur, zowel als mens maar ook als voetballer. Ik had echter heel veel moeite met de cultuur en kon er nauwelijks wennen. Daarop besloot ik eerder terug te gaan. En dan was de keuze voor Zeelandia Middelburg snel gemaakt, want dat voelde uiteindelijk dan toch als ‘onafgemaakt’ voor mij.”

Met de degradatie van enkele sterke ploegen uit de tweede klasse, teams die zich met nieuwe spelers van een kwaliteitsimpuls voorzagen en de promotie van VC Vlissingen kreeg Zeelandia Middelburg er een aantal geduchte concurrenten bij die allemaal hetzelfde doel hebben dit seizoen: kampioen worden, of op zijn minst promoveren. “Dat wordt een heel spannend verhaal, want er gaan een aantal ploegen met lege handen achterblijven. Het is voor ons zaak, dat we daar nu niet opnieuw bij horen.”

De 26-jarige Davidse behoort samen met aanvoerder Dennis Kovacevic tot de oudsten in de Middelburgse selectie, waar aan het eind van het seizoen trainer Nick Corré naar SV Walcheren vertrekt en wordt opgevolgd door Daan Eikenhout. “De selectie is enorm jong en dat zorgt ook soms dat we wisselvallig presteren. Dat is inherent aan jeugdigheid en dat is een groeiproces. Persoonlijk vind ik het jammer dat de trainer vertrekt, maar een nieuw gezicht en frisse blik is voor de dynamiek na een aantal seizoenen wellicht ook gewoon goed.

Het is nu voor ons zaak om het seizoen zo mooi mogelijk af te sluiten en er het maximale uit te halen. We gaan ons moeten richten op de achterdeur, oftewel nacompetitie, schat ik in. Want ik ben van mening dat een vereniging in de omvang van Zeelandia Middelburg minimaal tweede klasse moét spelen. Het liefst bereiken we dat niveau aan eind van dit seizoen, maar als dat niet lukt dan moet het absoluut het seizoen erna gebeuren!”

Klik op Zeelandia Middelburg voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Zeelandia Middelburg voor meer informatie over de club.