Imad Zriouil ‘bewaakt’ de stellingen bij Groen Wit

0
223
Imad Zriouil Groen Wit

De linksback van koploper Groen Wit weet wat het is om naderend gevaar vroegtijdig onschadelijk te maken. Zowel binnen-als-buiten-de lijnen. Bijna klaar met zijn studie om beveiliger bij Defensie te worden, kan trainer Oualid Saadouni  ook vertrouwen op zijn verdediger in de defensie van de huidige 3e klasser. Een kind van de club kan je Zriouil wel noemen. Onderbroken door een 1 jarig uitstapje naar Baronie. Hij wil promoveren en roemt de saamhorigheid in het huidige team. 

“Ik speel nu 24 jaar bij Groen Wit  op een tussenjaar na bij Baronie. Maar ben na 1 seizoen weer terug gegaan. Vanuit de jeugd ben ik doorgestroomd naar het 1e elftal. In de jeugd heb ik voornamelijk naast linksback ook wel centrale verdediger  gespeeld. Maar nu eigenlijk altijd  linksback gespeeld. Bij Groen Wit 1 heb ik familieleden en vrienden spelen waarmee ik al een lange tijd samenspeel. Daar ligt voornamelijk onze kracht. We zijn goed op elkaar ingespeeld en kennen elkaars kwaliteiten. Er zijn de afgelopen jaren veel jeugdspelers doorgestroomd naar het 1e elftal. Dat maakt Groen Wit ook een hecht team met veel technische kwaliteit, maar daar alleen red je het niet altijd mee.”

Het kan precies het knelpunt zijn van de Princenhage bewoners. Technisch-goed-onderlegd-maar in de-3e klasse wordt ook vaak strijd gevraagd. Iets dat verdediger Zriouil goed beseft.

“Het is altijd lastig om tegen tegenstanders te spelen die veel strijd leveren. Om die tegenstanders te verslaan moet je minimaal dezelfde hoeveelheid strijd leveren. Groen Wit speelt het liefst aanvallend en verzorgd voetbal. Vaak spelen deze ploegen erg compact en met veel inzet waardoor de ruimtes op het veld klein zijn. Dit kan nadelig zijn ten opzichte van ons spel. Ons doel is inderdaad om kampioen te worden. We hebben de kwaliteit om dat te realiseren. In maart spelen we een belangrijke wedstrijd tegen concurrent Terneuzen. Wij kunnen een goede slag slaan en daardoor het gat te vergroten.

Met Oulid kwam er een nieuwe trainer en ook de gebroeders van Galen kwamen op het allerlaatste moment terug -valt de puzzel nu helemaal in elkaar?
Je kunt inderdaad zeggen dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Vorig seizoen zijn we 2e geëindigd in de competitie en hadden we de finale van de play-offs verloren. Dit seizoen zijn we kwalitatief sterker geworden. Met de nieuwe trainer Oualid Saadouni heeft Groen Wit een man binnengehaald die de club goed kent en met de terugkomst van de gebroeders van Galen, die vorig seizoen een belangrijk aandeel hadden in het goede seizoen, willen we dat laatste stapje zetten om te promoveren naar de 2e klasse.

Die is-pittig met clubs als b.v- Beek Vooruit -JEKA -Cluzona en Roosendaal bijvoorbeeld? Als je kijkt naar de kwaliteit van het team geloof ik dat Groen Wit goed in de 2e klasse kan meedraaien. Zo hebben we laatst een oefenwedstrijd tegen Cluzona gespeeld en hebben we een goede resultaat geboekt. Alleen met kwaliteit alleen kom je er niet. Je zult ook inzet, strijd en de juiste mentaliteit moeten hebben om een niveau hoger te kunnen spelen,” aldus ‘defensiespecialist’ Imad Zriouil.

Klik op Groen Wit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Groen Wit voor meer informatie over de club.