Combinatie Scheldemond College én JVOZ bevalt Noa de Ridder goed

0
243
noa de ridder jvoz

VLISSINGEN – Ze is inmiddels al bezig aan haar vierde seizoen in de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, waar ze momenteel speelt bij de MO16. Noa de Ridder uit Koudekerke begon bij de MO12 van JVOZ als basisschoolleerling, maar inmiddels zit ze op het Scheldemond College. En die school in combinatie met voetballen bij JVOZ bevalt de verdedigster erg goed.

“Het voetballen bevalt me heel goed, we spelen in de MO17-competitie en dat geeft best wel mooie tegenstand waardoor ik me als voetbalster kan ontwikkelen. De trainingen zijn van een heel hoog niveau en ook de trainers geven me goede handvatten om steeds beter te worden. In het begin toen ik bij JVOZ kwam was ik rechts- of linksvoor. Inmiddels sta ik meestal rechtsback en dat is een plek die me wel heel erg bevalt. Ik kan verdedigen en daarnaast ook nog in de aanval meehelpen, dus dat is leuk, zegt de nog maar 13-jarige Koudekerkse.

Ze speelt bij JVOZ bij het enige meidenteam dat de voetbalopleiding rijk is en zit voor het tweede jaar op het Scheldemond College. “Dat is voor mij echt een geweldige school! Het is een heel sportieve school en dat komt goed uit want ik sport graag. Ze staan daar heel positief tegenover en dat blijkt ook wel uit de samenwerking die ze hebben met JVOZ. Na de lessen kunnen we direct door om te gaan trainen en dat is leuk natuurlijk. Ook wordt er veel georganiseerd qua sporttoernooitjes en dergelijke, terwijl we ook op meerdere manieren goed worden begeleid. We moeten bij JVOZ vier keer trainen en spelen in het weekend een wedstrijd. Als dat niet goed zou worden afgestemd met school dan zou dat nooit lukken. Scheldemond College en JVOZ zorgen ervoor dat ik kan leren én dat ik lekker veel kan trainen en voetballen. Mooier kan toch niet?!”

In het eerste leerjaar zat ze samen met nog een speelster van JVOZ in de klas, momenteel is ze het enige meisje in haar leerjaar. “Ik heb veel vriendinnen in de klas en dat is heel fijn, want dan gaat het niet altijd maar over voetbal. Het zou mooi zijn als ik dit nog een paar jaartjes kan blijven combineren en dat ik uiteindelijk de kans zou krijgen bij een BVO. Ik ben Ajax-fan, dus als ik ooit bij de Ajax-vrouwen zou kunnen voetballen, dan zou een droom wel uitkomen. Tot die tijd blijf ik gewoon hard mijn best doen bij JVOZ en op school natuurlijk. Een diploma halen is altijd handig mocht het met het voetbal niet lukken. Ik ben blij met de begeleiding die ik krijg op school én via JVOZ. De kansen die ze me bieden pak ik met beide handen aan.”

Klik op JVOZ voor de laatste artikelen over de club.
Klik op JVOZ voor meer informatie over de club.