Spijkenisse leert Xerxes/DZB wijze les

0
123

Spijkenisse heeft XerxesDZB met 4-1 nederlaag terug naar Rotterdam gestuurd. De enige verandering met de vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Smitshoek was dat het eerste echte wapenfeit nog vroeger in de wedstrijd begon.

Spijkenisse – Tegen XerxesDZB kregen de mannen van Wubben al in de vijfde minuut de gelegenheid om te scoren via een terecht verkregen strafschop. Yassire Hamdani ontpopte zich als de nieuwe specialist vanaf elf meter en maakte geen fout. Hij legde de basis voor de 4-1 overwinning op de Zebra’s en zorgde er mede voor dat Spijkenisse na drie nederlagen en een gelijkspel is teruggekeerd op het zegepad.

Op de voor hem karakteristieke wijze ging hij er op de linkerflank razend snel vandoor. Balletje aannemen met de linkervoet, overhevelen naar rechts en gaan met die banaan richting vijandelijk doel. Net binnen het strafschopgebied werd Adam El Fazazi, de vleugelflitser, neergelegd en scheidsrechter Gommans bleef niets anders over dan naar de stip te wijzen. Yassire Hamdani benutte de uitgelezen kans en hielp zijn ploeg aan een vroege voorsprong.

Die geschiedenis herhaalde zich in de 29e minuut. Toen lanceerde Kees Tol zijn maatje Adam El Fazazi en weer werd de handige vleugelspeler op niet te accepteren wijze de grond in geboord en wederom mocht Yassire Hamdani aantreden om het vonnis te voltrekken. De rechterverdediger schoof op identieke wijze de bal rechts langs doelman Jesse van Sonsbeek en hielp Spijkenisse aan een 2-0 voorsprong. De thuisclub kreeg net voor de pauze de mogelijkheid om het duel definitief op slot te gooien, doch na een oogstrelende combinatie opgezet door Anthony Bentem met Marvin van der Pluijm kwam het leder bij Kees Tol die de bal net over het doel werkte.

Terugval

Het sierde XerxesDZB dat het ook na de rust het vertikte de handdoek te gooien. De ploeg toog ten aanval en probeerde middels de kortste weg naar het doel de aansluitingstreffer te fabriceren. Kansen deden zich voor. De pogingen werden goed opgezet maar de succesvolle afronding bleef achterwege. Moreno Marengo en Robin Driesse kregen uitgelezen kansen om het verblijf van trainer Marco Jalink op de bank te veraangenamen, maar faalden in de afwerking.

Spijkenisse was dan de grip op de wedstrijd kwijt maar scoorde, op dat moment tegen de verhouding in, wel. Het leder kwam uit een hoekschop op het hoofd van Sander Barragan, die ongehinderd de bal in het doel kopte: 3-0. ,,Snap je dat nou,” jammerde trainer Nico Jalink vanaf de kant hardop. ,,Die gozer staat helemaal, maar dan ook helemaal vrij. Mag toch niet gebeuren!” Oefenmeester Wubben haalde de door griep geplaagde Kees Tol naar de kant en verving de Volendammer door Peter de Lange. Die wissel betaalde zich twee minuten later al in harde munt uit. De zowel verdedigend als aanvallend goed voetballende Yassire Hamdani presenteerde zich niet alleen als koele kikker bij het afmaken ook voorzag hij zijn aanvallers van bruikbare passes. In de 69′ minuut bereikte hij in zijn aanvalsdrift de meegelopen Peter de Lange, die de bal maar in hoefde te tikken en dat ook deed: 4-0.

De strijd was gestreden, de kaarten waren geschud en de punten verdeeld. Desalniettemin bleven de gasten strijden voor resultaatsverbetering en werden twee minuten voor het eindsignaal op hun wenken bediend. De ingevallen Mo Ajarai profiteerde optimaal van een misser in de defensie van Spijkenisse en redde verdiend de eer: 4-1. De thuisclub maakte een einde aan de bijna puntloze periode maar moet uit nog een ander vaatje tappen om de komende thuiswedstrijd tegen de onbetwiste koploper Volendam met succes af te kunnen ronden.

Spijkenisse-XerxesDZB 4-1 (2-0). 5′ en 29′ Yassire Hamdani 1-0 en 2-0, 65′ Sander Barragan 3-0, 69′ Peter de Lange 4-0, 88′ Mo Ajarai 4-1.

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Jesse Luijkx, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Danny Groos (66′ Stefano Goncalves), Sander Barragan (74′ Demi Gosepa), Marvin van der Pluijm, Felino Jardim, Adam El Fazazi, Kees Tol (67′ Peter de Lange).

XerxesDZB: Jesse van Sonsbeek, Karim Paulino Reyes (72′ Denzel Medar), Mike Navajas Sanchez, Moreno Marenga, Robin Driesse, Raoul Gangadin, Jordan Kroon, Bruce van Kesteren, Leonardo de Pina, Jan Tuitel (79′ Mo Ajarai), Romi Bo Mulder, Roy Spierings.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Gommans liet de ploegen zoveel mogelijk voetballen en voelde de wedstrijd prima aan. Hij gaf geel aan Anthony Bentem en Danny Gosepa van Spijkenisse. Aantal toeschouwers: 250.