Vlijmense Boys wint van RKDVC na doelpuntrijk duel

0
178

Elke derby wordt er vooraf gehoopt op veel goals en veel spektakel. Zo ook vooraf de wedstrijd Vlijmense Boys tegen RKDVC. Een derby in de 3e klasse C. Aan deze oproep werd gehoor gegeven. Afgelopen zondagmiddag kregen de toeschouwers maar liefst acht goals te zien. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind: 5-3.

In de eerste fase van de wedstrijd was het spelbeeld duidelijk. Vlijmense Boys liet er geen gras over groeien en het spel speelde zich af op de helft van RKDVC, dat zoekende was. Na 16 minuten kwamen de gastheren dan ook op voorsprong na een ongelukkige ingooi van Daan Dekkers van RKDVC. Doelpuntenmaker was Ayoub Bakkali. Vanaf dit moment namen de bezoekers meer initiatief en kregen zij zowaar de overhand in de wedstrijd. Na 22 minuten de eerste waarschuwing van de gasten. Een mooie aanval die ook werd verzilverd maar werd geannuleerd omdat de bal al over de achterlijn was geweest.  Een aantal minuten later was het wel raak. Na gevaarlijk spel van een speler van Vlijmense Boys mocht RKDVC een vrije trap nemen. Ray Kievits ontfermde zich over de bal en vond Osman Bostanci, die fraai afmaakte: 1-1. RKDVC bleef in deze fase van de wedstrijd doordrukken maar moest wel bedachtzaam zijn voor de aanvallers van Vlijmense Boys. Na wat kansjes over en weer kreeg de thuisploeg in de laatste minuut van de 1e helft een corner te nemen. Uit deze corner werd er op de lat gekopt, kreeg de verdediging van RKDVC de bal niet goed weg en was het Nick Peijnenurg die de bal tegen de touwen schoot. Zo werden de kleedkamers opgezocht met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg.

In de 2e helft begon Vlijmense Boys voortvarend. In de 47e minuut was het wederom Ayoub Bakkali die zijn naam op het scorebord zette om de 3-1 binnen te werken. Niet lang daarna werd de voorsprong 3 doelpunten en wederom was het Ayoub Bakkali. Met een afstandsschot van 25 meter maakte hij zijn derde van de middag. RKDVC kwam niet lekker in zijn spel en leek het helemaal kwijt te zijn. Na een uur spelen werd het dan ook 5-1. Nick Peijnenurg wist zijn tweede treffer te produceren. Dit  leek de beslissing in de wedstrijd maar het blijft een derby en daar komen soms extra krachten tevoorschijn. De bezoekers kwamen op 5-3 door goals van Osman Bostanci en Lars Kievits en de hoop op een gelijkspel kwam terug bij de spelers en toeschouwers van RKDVC. De thuisploeg probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en dit lukte. RKDVC probeerde wel maar werd uiteindelijk niet meer gevaarlijk.

Door deze overwinning deed de thuisploeg zeer goede zaken. Zij komen nu op 10 punten en hebben zicht op de brede subtop. Nummer 4 TGG heeft slechts drie punten meer. Voor RKDVC nemen de zorgen toe. Zij zien enkel VCB onder zich met slechts één puntje minder.

Dit was voorlopig de laatste derby in de 3e klasse C en in de Willy Naessens Derby Cup. De eerstvolgende derby zal plaatsvinden in 2019. Op zondag 27 januari neemt Nieuwkuijk het thuis op tegen Vlijmense Boys. We kijken er al naar uit!