Rhoon is toetje voor Ryan van Dijk

0
322
RhoonRyanvandijk

“Een no-nonsens club, met warme mensen.” Zo typeert Ryan van Dijk (33) VV Rhoon, waar hij inmiddels een dubbelrol vervult. Naast trainer van zijn zoontje is de oud-prof ook speler van de hoofdmacht van de derdeklasser. “Ik heb veel plezier.”

Voetbal is in het leven van Van Dijk dat de klok slaat. In dagelijkse leven is de in Zevenaar geboren Van Dijk accountmanager partnerships bij ADO Den Haag. “Ik heb eerst tweeënhalf jaar in ongeveer dezelfde soort functie gewerkt. Je merkt echter aan alles dat ADO, ondanks dat het in de eerste divisie speelt, een grote club is. Als op het veld lekker gaat, is dat ook voelbaar in andere geledingen”, zegt hij.

Van Dijk was van plan om na vorig seizoen te gaan genieten van zijn voetbalpensioen. Na een bonusseizoen bij Smitshoek dacht hij zijn voetbalschoenen definitief op de zolder van zijn woning in Rhoon te hebben opgeborgen. Totdat de voorbereiding van dit seizoen begon en Rhoon-trainer Raymond Kuipers de voormalig verdediger alsnog verleidde tot een avontuur als speler van het eerste elftal. “Raymond vroeg me of ik zin had om een keer mee te trainen. Ik ben dezelfde avond nog gegaan en niet meer weggeweest. De groep bestaat uit jongere, maar ook oudere spelers. De klik was er heel snel. Bovendien is voetballen bij Rhoon prima in te passen mijn leven.”

Van Dijk traint al een tijdje het elftal van zijn zoontje, die in de JO7 van de club speelt. “We wonen al een paar jaar hier in Rhoon. Mijn vrouw komt hier oorspronkelijk vandaan.”

Van Dijk maakte als jeugdspeler jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van NEC. In Nijmegen schopte hij tot de A-selectie, maar van een doorbraak bij de eredivisieploeg kwam het niet. “NEC had toen een goede ploeg met middenvelders als Bas Sibum en Lasse Schöne. Mezelf onderscheiden was lastig.”

Toen NEC zijn contract niet verlengde, vond hij emplooi bij TOP Oss, dat toen onder de naam FC Oss net was gedegradeerd uit de eerste divisie. “We zijn toen gelijk weer terug gepromoveerd, maar mijn aandeel was beperkt. Ik kampte vrijwel het hele seizoen met blessures, waardoor ik maar een wedstrijd of acht heb meegedaan.”

Van Dijk besloot vervolgens voorrang te geven aan zijn maatschappelijke loopbaan. Hij combineerde dat met het spelen bij de amateurs van NEC, die toen in de hoofdklasse speelde. Na zijn verhuizing naar Rhoon stapte hij over naar ASWH, dat in die periode een goede tijd had. “Ik heb er twee seizoenen gespeeld. We hadden niet alleen een geweldig, maar ook zeer hecht elftal. Ik was vaak de twaalfde of dertiende man, maar door de geweldige sfeer had ik daar geen enkel probleem mee. Toen dat wegviel was dat voor mij ook het moment om te vertrekken.”

Smitshoek verleidde Van Dijk tot een tijdelijke terugkeer. “Ik heb daar nog mooie seizoenen gehad. Ik was lid van de selectie, maar had wel aangegeven dat ik niet altijd kon trainen. Trainer Edwin de Koning wilde me er desondanks graag bij. Door de blessure van Jochem van den Biggelaar ben ik vorig seizoen in negentien van de dertig wedstrijden in actie gekomen. Ik heb in de tijd dat ik er zat een zwak gekregen voor de club. Ik hoop er zeker nog een keer terug te keren.”

Bij Rhoon staat hij vaak op zijn vertrouwde positie achterin. “Soms wil de trainer mij ook wel eens gebruiken als controlerende middenvelder. Dat hangt af wie er beschikbaar is die dag. Voor mij is voetballen in de derde klasse nieuw, maar het is mij wel duidelijk geworden dat het niveauverschil van de teams klein is. Vorig seizoen heeft Rhoon zich via de nacompetitie veilig gespeeld, het doel voor dit seizoen is om ieder geval weg te blijven van de onderste plaatsen

Klik op VV Rhoon voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Rhoon voor meer informatie over de club.