Remko Versteeg van SC Everstein komt dit seizoen in dorpen waar hij nog nooit is geweest

SC Everstein wordt door de KNVB al decennialang heen en weer geslingerd tussen de districten West I en Zuid I. Dat heb je als grensdorp aan de Lek tussen deze districten. Dit seizoen gaan de meeste reizen weer naar het zuiden en dat bevalt de club uitstekend.

EVERDINGEN Waarom? Dat is duidelijk: meer beleving bij de wedstrijden, meer publiek en dus een gelukkige penningmeester. Er is toch al reden tot een bescheiden feestje in Everdingen. De plaatselijk trots, Sportclub Everstein, bestond vorig jaar, op 30 september, 65 jaar. Geen kroonjaar en geen festiviteiten, maar toch even een moment om bij stil te staan. De leden zullen weer even denken aan dat moment in 1957 toen in Café Den Hommel de club werd opgericht. De eerste voorzitter werd destijds Reijer den Hertog.

Assistent
Versteeg kijkt natuurlijk naar het niveau. ,,Bekend is dat er in de Utrechtse regio beter wordt gevoetbald. Omdat er dit seizoen een versterkte degradatieregeling is, ben ik in elk geval blij dat wij daar even weg zijn. Joh, lekker naar het zuiden. Ik kom in dorpen waar ik echt nog nooit ben geweest.” De promotie-/degradatieregeling zoals nu is aangekondigd, komt voor Versteeg niet onverwacht. ,,Voor de clubs die straks via de nacompetitie willen promoveren wordt het lastiger, denk ik. Dat komt omdat de ploegen die een klasje hoger zitten straks van plaats elf, tien en negen komen. Dat zijn geen slechte teams. Aan het einde zal blijken of ik gelijk heb.”

Nader Mechichi is ook dit seizoen werkzaam als assistent-trainer van Remko Versteeg. Mechichi heeft afscheid genomen van zijn actieve spelersloopbaan en gaat zich vol storten op het trainersvak. Mechichi is in het bezit van het trainersdiploma UEFA-C en is  al een aantal jaren succesvol actief als assistent-trainer bij JO19-1. Samen met Peter van den Dussenbroek is hij erin geslaagd om van JO19-1 een kampioensteam te maken met als kers op de taart een uitermate spannende finale met het uiteindelijk zo felbegeerde kampioenschap.

Klik voor meer artikelen op SC Everstein.
Klik voor meer informatie over SC Everstein.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.