Ervaren trainster Dianne Kers pakt draad weer op bij HSSC’61

De vrouwen van HSSC’61 maakten vorig seizoen na het kampioenschap de stap naar de derde klasse. Een heel behoorlijk niveau. De club vond de ervaren trainster Dianne Kers bereid het team te gaan begeleiden.

HEI- EN BOEICOP De 45-jarige Dianne Kers ademt voetbal. Ze staat zelf al vanaf haar twaalfde jaar op het voetbalveld. Destijds bij SC Everstein, waar zij meteen bij de senioren werd ingedeeld omdat er in Everdingen toen geen meisjesvoetbal was. Ze zou er achttien jaar actief blijven. ,,Ik moest vanwege knieproblemen jammer genoeg stoppen. Een jaar later rolde ik het trainersvak in”, weet Kers. Zij bouwde die loopbaan op zoals het hoort. Ze begon met de allerkleinsten, vervolgens trainde zij meisjesteams en is nu al geruime tijd trainer van vrouwen.

Bij SC Everstein had zij vier jaar een bestuursfunctie. ,,Ik heb mij destijds vooral beziggehouden met de nieuwbouw van het clubhuis en de kleedruimten. Een flinke klus en toen dat was afgerond ben ik meteen teruggetreden.” Aansluitend trainde zij in Everdingen zowel de meisjes als het vrouwenteam.

Terugkijkend is in de regio waar zij actief is de groei bij het meidenvoetbal er vanaf 2014 goed ingekomen. ,,Vanaf toen konden clubs steeds meer complete meisjesteams gaan inschrijven. Bij Everstein en HSSC zag je opeens twee meisjesteams. Met de opmars van het vrouwenvoetbal op televisie is de groei en het aanmelden van meisjes bij clubs echt doorgezet. Op dit moment zie je ook bij de regioclubs dat er vijf tot zes meisjesteams zijn.” Kers heeft wel het gevoel dat de groei van het meisjesvoetbal op dit moment, mede door corona, stabiliseert.

Kwaliteitsimpuls
Dianne Kers, geboren in Zijderveld, woont al geruime tijd in Hei- en Boeicop. Zij ervaart dat de kwaliteit van het vrouwenvoetbal stijgt door de instroom van jonge, goed opgeleide meiden, die nu het eerste elftal van een vrouwenteam bereiken. ,,Die jonge meiden kunnen echt voetballen. Dat hebben ze vanaf hun achtste jaar geleerd. Dat zie ik nu op de velden terug, want die talenten stromen bij de senioren probleemloos in.”

Vier jaar geleden werd Dianne Kers al trainer bij HSSC’61. Zij moest even stoppen omdat een versleten knie moest worden vervangen. Na een revalidatie heeft zij de draad nu weer opgepakt. ,,Fijn om met HSSC in de derde klasse te kunnen gaan voetballen. Uit ervaring weet ik dat op dat niveau echt wordt gevoetbald. Met alle respect, maar op de niveaus daaronder is het vooral werkvoetbal.” Kers verwacht dat HSSC’61 op het hogere niveau in de middenmoot gaat meedoen. ,,Wij hebben te maken met een kwaliteitsimpuls vanuit MO19. Vorig seizoen al twee speelsters en dit seizoen vier. Daar worden wij met het seniorenteam direct beter van. Zij zijn conditioneel goed en snappen het spelletje”, ziet Kers na een week of zes trainen. De balans in het team is goed. Er zijn niet alleen speelsters tot twintig jaar, maar er is ook ervaring van speelsters rond de dertig jaar.”

Klik op HSSC’61 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op HSSC’61 voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.