Wim van Kessel van RKDVC doet een stapje terug

Maar liefst vijftien jaar zette Wim van Kessel (59) zich in als voorzitter van de sponsorcommissie en lid van het hoofdbestuur van RKDVC. Nu doet hij een stapje terug en geeft het stokje over aan de andere tien leden. “Het is tijd een nieuw netwerk aan te boren.”

“De taak van de sponsorcommissie is te zorgen dat sponsors tevreden zijn met de bijdrage die ze leveren aan de vereniging. We luisteren dan goed naar hen om te achterhalen wat hun wensen zijn,” begint Van Kessel.

Dat de commissie haar taak serieus neemt, blijkt uit de enquête die zij uitzette voor de leden van de businessclub “Wij vinden de feedback van onze leden heel belangrijk en gaan een aantal aanpassingen doen. Welke? Een aantal leden vond dat we teveel evenementen organiseren. We gaan daarom minderen en de huidige evenementen wat grootser aanpakken.” De leden zijn overigens wel tevreden met de inzet van Van Kessel en de andere commissieleden. “We kregen het cijfer 7,8.

Netwerk

De businessclub bestaat nu een aantal jaren en heeft als doelstelling sponsors te betrekken bij de club. “Ik informeer hen graag over wat leeft en speelt binnen RKDVC. Zo voelen lokale ondernemers zich betrokken. Bijkomend voordeel van de businessclub is dat ondernemers kunnen netwerken. En er komen nog steeds leden bij.”

Hij vervolgt: “Wij staan als sponsorcommissie klaar voor onze leden en wanneer wij hen ergens voor nodig hebben, geldt het omgekeerde ook. Ik durf wel te stellen dat we een goed huwelijk hebben.”

Succes

Van Kessel ziet dat het succes van de club gekopieerd wordt. “Steeds meer verenigingen hebben een businessclub. Sommige ondernemers sponsoren meerdere clubs. Ondernemer Willy Naessens is een goed voorbeeld. Samen met V.V. Haarsteeg, Vlijmense Boys en Nieuwkuijk speelt ons eerste team in de derde klasse. Dankzij Willy Naessen hebben we een aparte onderlinge competitie voor deze vier clubs. De club met het beste onderlinge resultaat, wint het grootste sponsorbedrag. Zo mogen de teams het zelf uitvechten op de grasmat.”

Van Kessel heeft veel sponsors binnen weten te halen in de vijftien jaar dat hij de rol van voorzitter van de commissie had. Maar hij begon zijn vrijwilligerscarrière zoals veel ouders: als leider en trainer. “Dat is 22 jaar geleden toen mijn oudste zoon ging voetballen. Toen de jongste ook lid werd, wisselende ik tussen de twee kinderen en toen ik stopte als trainer werd ik gevraagd voor de sponsorcommissie.”

En daarmee stopt Van Kessel na vijftien jaar. “Er zijn veel jonge ondernemers en onze commissie heeft ook veel jonge leden. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en mijn taken worden verdeeld. Maar als de commissie me nodig heeft, ben ik altijd bereid te helpen. We zijn een mooie, actieve familievereniging waar ik graag kom.

Klik op RKDVC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RKDVC voor meer informatie over de club.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.