Eric Meijers geeft TEC een zetje

TEC voegde eind vorig jaar Eric Meijers toe aan de technische staf van het eerste elftal. De ervaren trainer, in het verleden werkzaam bij Achilles’29, VVSB en Spakenburg, moet met zijn kennis en motivatie een bijdrage leveren in handhaving van de Tielse club in de tweede divisie.

“Ik ben blij dat ik weer op het veld sta”., reageert Meijers (59), wiens contract bij Spakenburg vorig seizoen niet werd verlengd. “Er zijn van de zomer wel clubs voorbij gekomen, maar niks concreets. Als je zo lang in het trainersvak zit als ik weet je dat dat opeens kan veranderen.”

De Tielse club stond op dat moment akelig dicht tegen de laatste plaats in de tweede divisie en trainer Hans van der Haar vond dat zijn elftal wel een impuls kon gebruiken. “Bij het gesprek dat Hans en ik met elkaar hadden, klikte het meteen. We zaten op dezelfde lijn over welke weg te bewandelen.”

Een paar dagen later al zat Meijers naast Van der Haar in de dug-out in de thuiswedstrijd tegen Spakenburg, uitgerekend de oude club van Meijers. “Ik heb in de volle overtuiging ja gezegd tegen TEC, omdat ik geloof in de samenwerking met Hans en de kansen van TEC”, zegt Meijers. “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik niet per se de eerste viool hoef te spelen. Ik heb genoeg in de schijnwerpers gestaan”, doelt hij ook op de periode bij Achilles’29, waarbij hij door een documentaire landelijke bekendheid kreeg. “Ik vind het prima een beetje in de luwte te werken en een bijdrage te leveren aan betere resultaten van TEC. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om trainer te zijn van een club in de  tweede divisie. Het is een complexe functie waarin je van alles moet managen. Nu komt die taak op twee schouders terecht, ik neem werk weg bij Hans. We werken samen op basis van gelijkwaardigheid, maar Hans is wel de eindverantwoordelijke”, schetst hij de rolverdeling.

Meijers is door TEC toegevoegd aan de technische staf vanwege zijn kennis en zijn kwaliteit om een team extra te motiveren. “We weten allemaal dat TEC niet het hoogste spelersbudget heeft. Om dan goed te presteren heb je een volledig fitte groep nodig. Door blessures was dat niet zo en als je dan ook nog vaak gelijk speelt, kom je in de tweede divisie heel snel in de onderste regionen terecht. Maar ik ben positief verrast over de kwaliteit die de ploeg heeft. Ik had me wel een beeld gevormd van buitenaf, maar de selectie is echt zeer behoorlijk. Dat blijkt wel dat we na het verlies tegen Spakenburg wonnen van Jong FC Volendam, Noordwijk en TEC.”

Meijers zegt ook dat de club nog enkele stappen moet zetten om nog betere voorwaarden te creëren voor het spelen in de tweede divisie. “Er is op de club bijvoorbeeld geen fitnesshonk, dat is wel een gemis, vind ik. Dat is natuurlijk niet van de ene op de andere dag gerealiseerd, maar ik merk dat de club open staat om te doen wat nodig is. Voor de korte termijn geldt dat we ons zo snel mogelijk in veiligheid moeten spelen.”

Klik op sv TEC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sv TEC voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.