SCO’63 heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan. De ploeg staat derde en wil graag als het kan, nog een plek hoger eindigen. Op sportpark Oostbroek werd het 4-1 (1-1).

Voor rust was het Satish Bhugwansing die voor de Spijkenissers de score wist te openen. Echter nog voor de thee kwamen de gasten langszij via een treffer van John Ackon, die een aantal jaren geleden voor SC Botlek uitkwam. Na de thee was het Charlo Hassell die voor 2-1 zorgde en ook de derde treffer kwam van de voet van Charlo Hassell. De laatste treffer van de middag was het Wesley Sturrus die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Start rommelig
Toch ging niet alles vanaf het begin goed bij SCO’63. ‘Het was in het begin erg rommelig. De overwinning is echter terecht. We moesten voor rust eigenlijk al in de eerste helft de score verder opvoeren. Wel werden twee vlagsignalen door de scheidsrechter genegeerd’, zei trainer Peter Hoek na afloop.

Straf
Er is nog altijd geen definitieve uitspraak over het staken van het duel met BZC/Zuiderpark. ‘We hebben een straf binnen van één duel voor Earl Starke die rood kreeg, voor het uit de hand liep. Zij hebben ook een speler die geschorst is, maar voor de rest is er nog niets bekend’, aldus de oefenmeester.