Roy van der Schans (34) staat centraal achterin bij SSC ’55. Nadat hij lager moest gaan voetballen in verband met werk is hij na 9 jaar weer terug bij het eerste elftal.

Hij is een echte teamspeler en kind van de club. De ervaren verdediger begon precies op zijn 5verjaardag met voetballen bij SSC ’55 en is daarna nooit meer vertrokken. Op zijn 17de mocht hij zijn debuut maken bij het eerste waar hij 6 jaar onderdeel uitmaakte van het elftal. ”Komend seizoen wil ik zo belangrijk mogelijk zijn door mijn ervaring en werklust over te brengen op de rest van de groep. Hopend op natuurlijk zo veel mogelijk speelminuten”.

Hij kijkt met grote ambities naar de toekomst. “Aan het eind van de competitie wil ik samen met het team promoveren naar de derde klasse. Hier horen wij ook thuis. Op welke manier maakt uiteindelijk niet uit, zolang het maar gebeurt.”

Afgelopen weekend werd er thuis tegen ZBC ’97 gevoetbald. Een spannende pot bleek uit de eindstand. “In de laatste paar minuten geven we de voorsprong nog bijna uit handen door 2 doelpunten weg te geven. Na een goed eerste uur van onze kant stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord. Als team creëerde we veel kansen en gaven we vrij weinig weg, waardoor er uiteindelijk verdiend werd gewonnen met 3-2.”

De beste man van het veld was volgens Roy het collectief. “Ik vind dat wij als team goed hebben gespeeld en er niemand specifiek bovenuit sprong daarom kan ik voor deze wedstrijd geen man of the match aanwijzen.”

Aankomend weekend staat er een uitwedstrijd tegen een onbekende tegenstander op het programma, namelijk SCO . “Het is altijd lastig om tegen een tegenstander te spelen die wij niet kennen. Ik heb mij laten vertellen dat SCO van zondag is overgekomen en titelkandidaat schijnt te zijn. Als wij aankomende zaterdag zo spelen als tijdens het eerst uur tegen ZBC ’97, dan heb ik er het volste vertrouwen in dat wij kunnen winnen. Ik gok op een 0-2 winst. Hierdoor starten we de competitie goed, wat ook nodig is om zo snel mogelijk weer te promoveren naar de 3e klasse.”