In gesprek met Kick van Huuksloot

De veertienjarige Kick van Huuksloot heeft zijn naam mee, want hij kan aardig voetballen. Kick speelt bij FC Dordrecht JO15-1 en mag dit seizoen beginnen aan zijn tweede jaar bij de Dordtenaren. Vorig jaar was hij kampioen geworden met FC Dordrecht JO15-2.

De jeugdspeler van FC Dordrecht woont in Noordhoek. Iedere dag gaat Kick met de bus van school richting huis, waarna zijn vader hem naar Dordrecht brengt. Hij heeft het niet van een vreemde, zijn vader Jerry van Huuksloot heeft de gehele jeugdopleiding van Sparta doorlopen.

Kick begon met voetballen bij de plaatselijke club: V.V. Noordhoek. Daar heeft Kick tot de JO11 gevoetbald. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging.” Deze uitdaging had Kick bij Virtus in Zevenbergen gevonden. In deze periode werd hij uitgenodigd door NAC en de KNVB om te komen trainen. Uiteindelijk speelde hij twee jaar bij Virtus, waarna hij vertrok naar RBC Roosendaal.

Na één jaar te hebben gevoetbald bij RBC Roosendaal werd Kick uitgenodigd door FC Dordrecht. Hij trainde hier vijf keer mee trainen. Hij kreeg te horen had gekregen dat hij voor Dordrecht mocht komen spelen.

Als iemand een voorbeeld voor Kick is, dan is dat Neymar Jr. “Hij is zo behendig met de bal. Niemand weet wat hij gaat doen, dat is zo mooi aan hem.” Hij speelt vaak ook net als Neymar Jr linksvoor, terwijl hij ook als linksachter uit de voeten kan.

Hij vindt het leuker om tegen grote profclubs te spelen. “Tegen zulke tegenstanders word je zelf vaak ook beter, omdat de bal toch wel sneller rond gaat.”

“Het leuke aan een profclub als FC Dordrecht is dat je jezelf op een hoger niveau kan ontwikkelen. Er is nu voor mij ook meer concurrentie, waardoor ik nog meer moet vlammen. Nog een stap hogerop is altijd mooi, als zo’n kans komt dan pak ik die met beide handen aan. Ieder kind zijn droom is om uiteindelijk te eindigen bij bijvoorbeeld FC Barcelona.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Club van de Week-Rick Wijntje hoopt volgend seizoen de verwachtingen van GOZ waar te maken

De 23-jarige aanvaller Rick Wijntje maakte aan het begin van dit seizoen een transfer van SHO naar GOZ. Zijn...

Drie nieuwe aanwinsten voor VV Rhoon

Levi Koster keert terug, Tom den Boer en Henk Meijers komen naar Rhoon De 17 jarige talentvolle 2-benige buitenspeler Levi...

Jan Lindhout van WSV Well hoopt op de nacompetitie

Vandaag spreken wij met Jan Lindhout, de 27-jarige linksbuiten van WSV Well. Jan debuteerde op zijn zestiende al in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.