In gesprek met Kick van Huuksloot

0
106

De veertienjarige Kick van Huuksloot heeft zijn naam mee, want hij kan aardig voetballen. Kick speelt bij FC Dordrecht JO15-1 en mag dit seizoen beginnen aan zijn tweede jaar bij de Dordtenaren. Vorig jaar was hij kampioen geworden met FC Dordrecht JO15-2.

De jeugdspeler van FC Dordrecht woont in Noordhoek. Iedere dag gaat Kick met de bus van school richting huis, waarna zijn vader hem naar Dordrecht brengt. Hij heeft het niet van een vreemde, zijn vader Jerry van Huuksloot heeft de gehele jeugdopleiding van Sparta doorlopen.

Kick begon met voetballen bij de plaatselijke club: V.V. Noordhoek. Daar heeft Kick tot de JO11 gevoetbald. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging.” Deze uitdaging had Kick bij Virtus in Zevenbergen gevonden. In deze periode werd hij uitgenodigd door NAC en de KNVB om te komen trainen. Uiteindelijk speelde hij twee jaar bij Virtus, waarna hij vertrok naar RBC Roosendaal.

Na één jaar te hebben gevoetbald bij RBC Roosendaal werd Kick uitgenodigd door FC Dordrecht. Hij trainde hier vijf keer mee trainen. Hij kreeg te horen had gekregen dat hij voor Dordrecht mocht komen spelen.

Als iemand een voorbeeld voor Kick is, dan is dat Neymar Jr. “Hij is zo behendig met de bal. Niemand weet wat hij gaat doen, dat is zo mooi aan hem.” Hij speelt vaak ook net als Neymar Jr linksvoor, terwijl hij ook als linksachter uit de voeten kan.

Hij vindt het leuker om tegen grote profclubs te spelen. “Tegen zulke tegenstanders word je zelf vaak ook beter, omdat de bal toch wel sneller rond gaat.”

“Het leuke aan een profclub als FC Dordrecht is dat je jezelf op een hoger niveau kan ontwikkelen. Er is nu voor mij ook meer concurrentie, waardoor ik nog meer moet vlammen. Nog een stap hogerop is altijd mooi, als zo’n kans komt dan pak ik die met beide handen aan. Ieder kind zijn droom is om uiteindelijk te eindigen bij bijvoorbeeld FC Barcelona.”