De voorbeschouwing met Nicky van Wanrooij van Neo’25

0
137

Nicky van Wanrooij (19) is de links midden van NEO’25. Hij is vorig jaar doorgestroomd vanuit de O19 en mag nu aan zijn tweede seizoen beginnen in de selectie.

Er staan al veel clubs op het lijstje van Nicky’s voetbalcarrière. “Ik begon op mijn 5de met voetballen bij SSC’55. Na 2 jaar ben ik naar Blauw-Wit’81 gegaan waar ik 9 jaar heb gevoetbald. Tot slot heb ik toen de overstap gemaakt naar NEO’25, waar ik nu al weer 4 jaar voetbal. Bij het eerste elftal van NEO’25 mocht ik op mijn 17de  mijn debuut maken tegen BLC.”

Ondanks zijn jonge leeftijd is Nicky een belangrijke factor geweest voor het eerste elftal vorig jaar. “Ik had 8 keer gescoord voor NEO’25, maar ik wil komend seizoen nog belangrijker zijn voor mijn team. Ik richt mezelf op meer assist en doelpunten leveren, zodat wij als team meer wedstrijden kunnen winnen.”

Aankomend seizoen hoopt hij met NEO’25 in de top mee te draaien:
“Ik heb vertrouwen in komend seizoen, wij zijn een goede ploeg en wij weten wat we kunnen. Als wij dat elke wedstrijd kunnen laten zien dan denk ik dat de top 3 haalbaar moet zijn.”

Afgelopen zaterdag werd er uit met 4-1 verloren van BLC. Het was de eerste competitiewedstrijd voor beide teams. “Tijdens de wedstrijd zelf hebben wij te weinig gegeven, te veel duels verloren en kwamen wij niet in ons spel. Daarbij is het nooit fijn om de eerste wedstrijd te verliezen, want je hoopt op een goede seizoenstart. Maar als je kijkt naar vorig jaar, toen begonnen wij hetzelfde, zijn wij in de loop van het seizoen ook weer omhoog geklommen. Het team is goed en wij kunnen uitstekend voetballen. Ik heb er daarom ook alle vertrouwen in dat wij dit in de loop van de wedstrijden kunnen laten zien.”

De beste speler aan de kant van NEO’25 was Robin Rosebrand, vond Nicky.
“Robin speelde een goede wedstrijd want hij was belangrijk bij de 1-1. Daarnaast moest hij door uitvallen van onze linksback die plaats overnemen. Dat deed Robin goed aangezien hij belangrijk was met een paar goede tackles en weinig duels verloor. Terwijl hij nog nooit op die positie had gespeeld.”

Volgende wedstrijd wordt er thuis om 15:00 uur afgetrapt tegen GDC. Een geduchte tegenstander want GDC wist afgelopen wedstrijd met 5-2 te winnen van NOAD’32.
Maar Nicky is gebrand om te winnen: “Als we gaan kijken naar waar onze fouten lagen tegen BLC en daarvan leren door daarop te trainen. Dan kunnen wij winnen van GDC. Daarom gok ik op een 3-1 overwinning voor NEO’25.”