VV Steenbergen

Bart Heshof is een echte Blauwwitte, want hij speelt al heel zijn leven bij VV Steenbergen.
Hij begon in de jeugd op zijn zevende en heeft alle selectieteams doorlopen, totdat hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut mocht maken voor het eerste tegen Lepelstraatse Boys.

De centrale verdediger is bezig aan zijn vierde seizoen bij de selectie van VV Steenbergen. Echter is de 22-jarige niet alleen met voetbal bezig, maar ook met het fluiten van wedstrijden en hij traint sinds dit jaar de JO17-1 die in de hoofdklasse uitkomen.

Dit seizoen wilt Heshof nog grote stappen maken om zich verder te ontwikkelen.
“Voetballend wil ik verbeteren en vanuit achteren wil ik het meer gaan aansturen. Zo wil ik iedere wedstrijd de spits van de tegenstander een vervelende middag bezorgen. Het liefst speel ik tegen boomlange spitsen, waardoor ik duels fysiek moet aangaan. Zowel in de lucht en over de grond wil ik er altijd tussen zitten. Als je directe man niet scoort, vind ik dat je altijd minimaal een zesje krijgt.”

Een mooie herinnering voor Heshof is de wedstrijd tegen Cluzona in zijn eerste seizoen voor één. “Veel mensen blijven mij herinneren aan dat seizoen. Tegen Cluzona speelde ik tegen types als Barry Perk. Dat was denk ik wel één van mijn beste wedstrijden uit mijn carrière en dat is altijd leuk om te horen. Als ik een goede wedstrijd speel vind ik het ook grappig om te horen dat ze dan zeggen: Die spits, die ligt jou wel.”

Waar vorig jaar de zesde plek nog werd bemachtigd, wil Heshof dit seizoen met het team strijden voor het linkerrijtje. “Ik denk dat het wat moeilijker wordt als vorig jaar, want het elftal is een stuk jonger ten opzichte van vorig seizoen. Daarbij hebben we geen geweldige start van het seizoen, maar we zijn hard bezig om hier weg te komen. We weten waar wij aan moeten werken om volwassener en organisatorisch als team beter te functioneren. Een stukje slimmigheid komt daar ook bij kijken. Er zit veel voetbal in alleen komt het er nog niet helemaal lekker uit.”

Afgelopen week was geen best weekend voor Steenbergen want er werd met 4-0 verloren van VV Hoeven. “Hoeven was in vergelijking met Terneuzen geen geweldige ploeg en de overwinning tegen Steen smaakte naar meer. Toch was Hoeven gretiger in alles en de teamspirit was velen malen meer aanwezig. Daarbij waren ze deze wedstrijd ook een stuk volwassener en stonden ze tactisch beter. Steenbergen had heel veel balbezit, maar kon uiteindelijk weinig gevaar voor het vijandelijke doel stichten en kreeg ze vervolgens aan de andere kant wel om de oren. Toch jammer dat Tim den Houting zijn dag niet had, want als hij die wel heeft dan staat de doelpuntenproductie aan. Hij blijft ons nog steeds beloven dat hij topscoorder wordt.”

Een man of the match aanwijzen tijdens deze wedstrijd was lastig voor Heshof. Toch wist hij er één te vinden! Al was dit wel in de derde helft. “Boudein Bickel a.k.a. ‘Gradje 2’ stond in de kantine van Hoeven op en pakte brutaal de microfoon om Hoeven te bedanken voor het gezellige oktoberfeest en nodigde ze uit voor de return bij ons. In zijn doen en laten gaat hij ook steeds meer lijken op de vertrokken Remco van der Riet. Hij heeft dan ook niet voor niets zijn rugnummer 14 overgenomen.”

Aankomend weekend mogen de mannen van Steenbergen VV Victoria verwelkomen op de accommodatie. Heshof blijft realistisch en denkt aan een 1-1 uitslag. “We zijn thuis nog steeds ongeslagen in competitieverband. Hier houd ik dan ook aan vast en het zal zondag hopelijk nog zo blijven. Victoria heeft al drie wedstrijden op rij niet gewonnen en is even niet in goeden doen, maar bevindt zich nog wel altijd in de bovenste regionen. We moeten op onze eigen grasmat, die niet bekend staat als het beste veldje uit de competitie, gokken op onze momentjes en het compact houden. Als we knokken en en werklust tonen als team denk ik dat we ver kunnen komen zondag.