De voorbeschouwing: Kim & Jack Suijkerbuijk van Unitas’30 VR1

0
508

Bij de dames van Unitas’30 VR1 zijn twee generaties familie Suijkerbuijk actief. Kim Suijkerbuijk (21) speelt als linksvoor en haar vader Jack Suijkerbuijk (57) functioneert als trainer/coach van het elftal. Kim voetbalt al sinds haar zesde bij Unitas’30 uit Etten-Leur, waar ze begon in een gemengd team en zit nu al bijna tien jaar in een meiden/damesteam. Jack is al 45 jaar lid en heeft enkele jaren in de selectie gespeeld van Unitas’30, daarnaast is hij ook al vele jaren trainer en coach.

Beiden hebben voor dit seizoen andere doelstellingen, persoonlijk en in teamverband.
Kim: “Ik wil volledig fit worden en blessurevrij bijven dit seizoen en daar ga ik alles aan doen. Ik hoop dat we met het team een mooie plek in de top vijf kunnen bereiken.”
Jack: “Voor de korte termijn oog ik met de dames op de middenmoot plek 6 t/m 8 in de vierde klasse en voor de lange termijn wil ik mede uitvoering geven aan het damesbeleid van Unitas’30. Gezien de intentie van Unitas’30 moet dit zeker gaan lukken.”

Afgelopen weekend speelde Unitas’30 VR1 tegen de koploper VV Grenswachters VR1. Helaas ging deze wedstrijd met 2-0 verloren, wel was er goede hoop voor de toekomst.
Jack: “De wedstrijd tegen de koploper ging helaas verloren. Grotendeels waren we gelijkwaardig aan de tegenstander. Echter op cruciale momenten waren zij iets beter in de afwerking. De overwinning was echter wel verdiend.”
Kim: De kansenverhouding was licht in het voordeel van Grenswachters, mede door toedoen van onze keeper Lotte Kapitein hebben we lang in de wedstrijd kunnen blijven. Heel opmerkelijk is het dat wij al enkele wedstrijden meiden van O-19 1 en O-17 1 in ons team mee laten doen. Tot grote tevredenheid van iedereen, spelen zij volwaardig mee.”
Jack: “Gezien alle talent bij de meidenteams, ziet de toekomst voor het damesvoetbal bij Unitas 30 er rooskleurig uit.” Beiden vonden Lotte Kapitein de women of the match, mede door haar cruciale reddingen zorgde ze ervoor dat Unitas’30 in de wedstrijd bleef.

De volgende wedstrijd is thuis tegen NSV VR1, beiden ploegen moeten winnen om aansluiting te vinden met het linker rijtje. Jack en Kim geloven in ieder geval op een positieve afloop.
Kim: ”Gezien onze beide resultaten, hopen we op een overwinning.”
Jack: “Het zou mooi zijn om de overwinning met goed voetbal te bereiken.”
Samen voorspellen ze een uitslag van 3-1 in het voordeel van Unitas’30.

De wedstrijd tussen Unitas’30 VR1 en NSV VR1 uit de zondag vierde klasse zal om 13:00 beginnen op sportpark de Lage Banken.