De voorbeschouwing: Jeffrey van Wingerden van V.V. Klundert 1

0
101

Jeffrey van Wingerden (23) begon op zijn vierde met voetballen bij V.V. Klundert. “Ik heb afgelopen zomer een aanbieding gekregen. Deze was van Rood Wit 1, wat uitkomt in de eerste klasse op zondag. Ik bedankte ze hiervoor. Vanaf 2014 zat hij bij de selectie van Klundert, waar hij als 15-jarige zijn debuut mocht maken.

Persoonlijk wilt de voorhoedespeler met Klundert 1 meedoen voor een periodetitel. “We hebben een jong en gretig elftal dat altijd voor elkaar door het vuur wilt gaan. Als we bespaard blijven van blessures en schorsingen, dan kunnen we weleens de verassing van het seizoen worden. Met enkele aankomende talenten uit de jeugd ziet de toekomst er voor Klundert rooskleurig uit.” Over de competitie is Jeffrey er duidelijk. “Halsteren en Tholense Boys gaan onderling uitmaken wie er kampioen wordt. Wij moeten ons vooral gaan richten op de plaatsen daar net achter. Samen met Kogelvangers, Prinsenland en WHS zullen we moeten strijden om de derde plaats.”

De afgelopen wedstrijd, eindigde de thuiswedstrijd tegen Den Bommel met een zege. Het werd 1-0 voor Klundert. “We miste de gehele wedstrijd veel kansen. Op aangeven van Rijk van de Reijt, kon ik de 1-0 binnen leggen. Wie de wedstrijd gezien heeft zou zeggen: hoe kan het dat het mààr 1-0 is geworden. We zijn thuis nog steeds ongeslagen. Dit willen we zolang mogelijk vasthouden.”

De ‘man of the match was voor Jeffrey was er niet een, maar het waren er twee. “Trevor Batenburg en Yoeri van Wingerden waren de uitblinkers van dit duel, ook al speelde we sterk als team. Onze linksback Trevor, speelde uitermate sterk aan de linkerflank. Verdedigend kwamen de buitenspelers van de tegenpartij er amper voorbij. Aanvallend kon hij ook zijn bijdrage leveren, wat ook belangrijk is als back. Onze keeper Yoeri houdt ons al de gehele competitie op de been. Mede door zijn belangrijke reddingen dit duel had hij ervoor gezorgd dat de drie punten op Klundertse bodem bleven. Hij is zo lastig te passeren.”

De aankomende wedstrijd neemt Klundert 1 het in Sint-Philipsland op tegen Noad’67. Jeffrey heeft er alle vertrouwen in dat de drie punten mee gaan naar Klundert. “Ik voorspel dat het 0-2 voor ons wordt. We weten als team het gevaar bij de tegenpartij. Dat zijn Frank den Engelsman en Joost de Witte, deze moeten we in de gaten houden. Ik verwacht verder dat we net als afgelopen zaterdag weer strijden als één team. Wij moeten de ploeg zijn die het spel gaat maken. Bij een overwinning kunnen we een goede slag slaan, omdat de concurrentie bovenin tegen elkaar speelt.” Noad’67 kan volgens Jeffrey een jong en gretig Klundert verwachten.