De voorbeschouwing met Glenn Laurijsse van RSV

0
249

Glenn Laurijsse van RSV rechts in het blauw

Bij Glenn Laurijsse is het nooit in zich opgekomen om voor een andere club te spelen, zodoende speelt hij al heel zijn leven bij RSV. De verdedigende middenvelder begon op zijn tiende met voetballen en heeft zo de gehele jeugd doorlopen bij RSV. Op zijn 16emocht hij zijn debuut maken, maar mede door zijn studie kon hij geen vaste basisplaats afdwingen in het eerste. Na zijn studie is hij vol voor het eerste gegaan en heeft hij zich langzaam in de basis gespeeld.

De 27-jarige middenvelder wilt dit seizoen graag fit blijven en eindigen in de top vijf.
“Wat ik momenteel erg belangrijk vind is fit blijven. Na de slepende blessures van de afgelopen tijd wil ik eindelijk weer eens pijnvrij kunnen voetballen. Met het team wil ik eindigen bij de bovenste vijf. Met onze veerkracht en een beetje geluk moet dit zeker lukken. Er komen nu een paar cruciale wedstrijden aan, als wij hier voldoende punten weten te pakken denk ik dat het een heel mooi seizoen kan worden.”

RSV mocht afgelopen weekend op sportpark de Molenberg NSV verwelkomen. “Het was een wedstrijd die erg traag op gang kwam, waarbij veel fouten werden gemaakt aan beide kanten. Al kreeg NSV al gelijk een erg grote kans die Dennis van Dijk er goed uit hield. Maar 15 minuten later sloegen ze toch toe en kwamen we alsnog op achterstand. Het spel werd er nog steeds niet beter op maar gelukkig scoorde wij de 1-1 net voor de thee. Begin tweede helft kreeg NSV nog twee grote kansen, maar die gingen er niet in. Vervolgens gingen wij steeds beter voetballen. Dit resulteerde uiteindelijk nog in een duidelijke 4-1 overwinning van RSV.”

Laurijsse vond keeper Dennis van Dijk de man of the match. “Als Dennis deze twee 100% kansen niet had gepareerd, dan zag de wedstrijd er heel anders uit. Het is altijd fijn om een keeper te hebben waar je 100% op kunt vertrouwen. Daarnaast hebben we vooral als team veerkracht getoond, waarbij er geen echte uitblinkers waren.”

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op sportpark Jac van Hoek tegen METO. Beiden ploegen moeten winnen om aansluiting te houden met de top drie. “Ik denk dat we gewaagd zijn aan elkaar. In mijn carrière heb ik niet vaak tegen METO gevoetbald, daarom moeten wij gewoon zorgen dat we in goeden doen zijn. Als dat gebeurt kunnen we het elk team lastig maken in deze competitie. Ik voorspel een 1-2 overwinning.”

C. Dorsman zal zondag om 14:30 samen met zijn assistenten de wedstrijd tussen METO en RSV aanvangen.