Promovendus SVC kijkt uit naar vele derby’s

0
140

Het seizoen van SVC kende vorig jaar een schitterend einde. De trots van Standdaarbuiten is na één seizoen afwezigheid weer terug in de vierde klasse en aanvallende middenvelder Michael van de Klundert (25) denkt dat het jonge team zich op dit hogere niveau kan handhaven.

Het seizoen 2018- 2019 is alweer een tijdje achter de rug en alle clubs focussen zich vol vertrouwen en enthousiasme op een nieuw voetbaljaar. Ook bij SVC richt iedereen zich logischerwijs op de nieuwe competitie, maar Michael van de Klundert wil het best nog even over vorig jaar hebben. Toen promoveerde de club uit Standdaarbuiten namelijk via de nacompetitie naar de vierde klasse, tot grote vreugde van de middenvelder. “Het begin van het seizoen was niet best, we verloren van clubs die veel minder waren dan wij. Maar halverwege het seizoen begon het te draaien. We beloonden onszelf met de gewonnen nacompetitieduels tegen WSJ. Het was alleen jammer dat we op een maandag promoveerden. Het feestje was vroeg voorbij omdat de dag erna iedereen moest werken”, zegt hij grinnikend. Al bijna tien jaar speelt Van de Klundert in het eerste team van SVC. Op jonge leeftijd maakte de voetballer uit standaardbuiten zijn debuut in het vlaggenschip en na een kort avontuur bij Virtus, keerde de nummer 10 weer terug bij zijn oude club. “Bij Virtus raakte ik al snel geblesseerd aan mijn knie, veel wedstrijden heb ik daar niet gespeeld. Toen ik gerevalideerd was, keerde ik terug naar SVC en daar ga ik ook niet meer weg. Ik heb het hier heel goed naar mijn zin.”

BOEMERANG
De kleine dorpsclub keerde de afgelopen tien jaar na een promotie naar de vierde klasse vaak als een boemerang terug naar de vijfde klasse. Ook dit seizoen zal het team van trainer Karel Daamen het in de sterke competitie 4B niet makkelijk krijgen. De blauw-witten moeten het opnemen tegen grotere verenigingen met meer mogelijkheden. Bovendien is de selectie van SVC niet al te breed. Toch is Van de Klundert optimistisch over de overlevingskansen van zijn club in 4B. “We gaan strijden voor handhaving. Het wordt niet makkelijk, maar ik denk dat we minimaal negende of achtste kunnen worden.”

DRIE SENIORENTEAMS
SVC heeft het sowieso niet makkelijk als kleine club in de gemeente Moerdijk. “Ons ledenaantal is gelukkig stabiel. We hebben vijf jeugdteams en de hele JO19-1 is doorgeschoven naar het seniorenvoetbal. Hierdoor hebben we zelfs te veel spelers voor onze drie seniorenteams”, vertelt Peter Magielse, die graag Het VoetbalJournaal te woord staat terwijl de bestuursvergadering op punt van beginnen staat. Het bestuur is positief. “Het werven van nieuwe vrijwilligers, spelers en sponsoren is niet makkelijk, maar dat is een probleem dat alle kleine clubs hebben”, zegt Magielse. “Liever kijken we naar positieve zaken. We hebben geen schulden, ons kunstgrasveld wordt in de winterstop vernieuwd en ons ledenaantal is stabiel”, zegt hij. “De sfeer bij de club is bovendien erg goed, net als ons imago en de promotie van ons vlaggenschip geeft SVC hopelijk een boost. We treffen leuke, vergelijkbare clubs en hopelijk vinden meer bezoekers de weg naar ons mooie, unieke sportpark midden in Standdaarbuiten. Door de aankomende derby’s kunnen we hopelijk ook een paar leuke feestjes organiseren. Het kan een mooi voetbaljaar worden voor SVC”, besluit de voorzitter, waarna de bestuursvergadering kan beginnen.