Pippy Pruymboom wil naar grote doel toewerken met VV Wieldrecht

0
181

Pippy Pruymboom (54) is bezig aan zijn derde seizoen als coach van VV Wieldrecht. De eerste twee seizoenen werden niet afgemaakt door corona.  Het eerste seizoen stopte begin maart, het tweede seizoen kwam begin oktober al stil te leggen. Dit seizoen werd er tot eind november gespeeld in de competitie, al ging dat vanaf oktober met flink wat horten en stoten.

DORDRECHT – ,,Ik vraag me sterk af of hoe we dit seizoen tot een goed einde gaan brengen’’, stelt Pruymboom. ,,We hebben nu pas acht van de 26 competitieduels gespeeld. Als we het seizoen op een goede manier af willen maken, is het dus noodzakelijk dat we in januari weer mogen opstarten en op 22 januari weer mogen spelen in de competitie. Als dat niet lukt, dan wordt het een onmogelijke missie, of we moeten in juni door gaan spelen.”

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Pruymboom heeft het er moeilijk mee dat ook dit seizoen weer is stilgelegd door corona. ,,Na bijna twee jaar is het geduld natuurlijk wel op, dat zal iedereen wel hebben. Voor de spelers is het ook heel lastig om de motivatie te behouden. Daar heb ik als trainer ook niet zo veel invloed op. In november hebben we nog twee wedstrijden gespeeld zonder publiek langs de lijn en met slecht weer. Dat is ook erg treurig, dus daar haalt niemand plezier of voldoening uit. Iedereen wist tijdens die weekenden natuurlijk al wel dat het stopzetten er weer aan zat te komen, dat maakt het niet makkelijk om de concentratie en motivatie hoog te houden. Het leuke van voetbal blijft altijd het samen naar iets toewerken, maar omdat het nu zo moeilijk is om in de toekomst te kijken is dat aspect helemaal weggevallen uit het amateurvoetbal. Er zal dus een goed en realistisch plan moeten komen vanuit de KNVB hoe we dit seizoen willen afmaken, want drie seizoenen op rij zonder eindstand kan natuurlijk niet. Ja, ik heb het zelf ook wel lastig met deze situatie. Ik ben in 2019 van Oranje Wit naar Wieldrecht gekomen, waar ik direct bij veel spelers en mensen in de organisatie hetzelfde enthousiasme proefde om iets moois neer te zetten. Dat is er nog niet van gekomen, maar dat ligt niet aan ons of het werk dat we erin hebben gestopt.”

Periodetitel

De ervaren coach ziet de eerste periodetitel in 2F die Wieldrecht in november pakte dan ook vooral als een mooie beloning en bevestiging voor het goede werk van de afgelopen jaren. ,,We steken niet onder stoelen of banken dat we naar de eerste klasse willen, maar dan moet er wel een keer een eindstand komen. Vorig seizoen begonnen we trouwens nog overtuigender, met vier zeges en een doelsaldo van 14-4. Nu staan we na acht wedstrijden op zeventien punten met een doelsaldo van 19-6. Aanvallend is het iets minder swingend, maar het zit qua stabiliteit en degelijkheid goed in elkaar. Veel wedstrijden waarin we niet echt domineren, slepen we er daardoor alsnog uit. Ik hoop zo voor die gasten dat we vanaf januari weer lekker aan de slag kunnen en naar iets moois kunnen toewerken. We hebben ook een trainingskamp in het zuiden van Spanje op het programma staan, van 7 tot en met 11 januari. Daar gaan we met zo’n 35 man heen, want ook enkele sponsors gaan mee. Daar kijkt iedereen al maanden naar uit, dus laten we hopen dat het dit jaar wel doorgaat. Vorig jaar hadden we ook al een trainingskamp gepland, maar daar moest toen een streep doorheen.”

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Ruben Agostinho geniet van waardering bij Wieldrecht

Ruben Agostinho (23) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Wieldrecht. Zijn eerste seizoen duurde net als voor iedereen slechts drie beker- en vier competitieduels, maar inmiddels is Agostinho niet meer weg te denken uit het team van coach Pippy Pruymboom.

DORDRECHT – Agostinho kan uit de voeten als back of als controlerende middenvelder. Zijn grootste kwaliteiten zijn dat hij altijd negentig minuten blijft gaan, zijn duelkracht en zijn vriendelijke en positieve uitstraling op en naast het veld. Het leverde hem al snel de bijnaam ‘Kanté’ op, een verwijzing naar de populaire middenvelder van Champions League-winnaar Chelsea en het nationale team van Frankrijk, waarmee hij in 2018 wereldkampioen werd. ,,Haha ja, het klopt dat eigenlijk iedereen mij zo noemt. Ik vind niet dat ik echt op Kanté lijk, maar ik vind het wel een leuke bijnaam. Als ik met iemand praat is het vaak gewoon Ruben, maar tijdens trainingen en in wedstrijden is Kanté vaak handiger. We hebben namelijk ook nog een Ruben Post in ons team zitten, die het hartstikke goed doet op het middenveld en regelmatig scoort. Als je twee spelers met dezelfde naam in een team hebt, moet je een beetje creatief zijn. Wie er het eerste mee kwam? Dat weet ik eigenlijk niet eens meer. Het ontstond gewoon een keer tijdens een dolletje op de training en dan neemt de rest het al snel over.”

Linkerflank

De in Krispijn woonachtige Agostinho begon met voetballen bij DFC, maar maakte in de C’tjes de overstap naar ASWH. ,,Daar heb ik een hele mooie tijd gehad, al moest ik natuurlijk wel drie keer per week naar Hendrik-Ido-Ambacht. Soms kon ik met iemand meerijden, maar meestal ging ik daar op de fiets heen. Dan was je al lekker warm als je daar aankwam. Ik heb daar in het tweede gespeeld en nog een paar keer op de bank gezeten bij het eerste, maar helaas nooit mijn debuut gemaakt daar. In 2019 verhuisde ik met mijn trainer Gokan Akgoz mee naar FC IJsselmonde, dat in de zondag tweede klasse speelde. Dat was het seizoen dat in maart 2020 werd stilgelegd toen corona begon. Toen heb ik besloten om weer lekker in Dordrecht te gaan voetballen en kwam ik bij Wieldrecht terecht, waar ik het nu al anderhalf jaar goed naar mijn zin heb. We spelen in een mooie competitie met veel leuke tegenstanders. De bekerwedstrijd tegen Oranje Wit, met veel publiek langs de lijn, vond ik ook erg leuk. Die hadden we echt moeten winnen, maar helaas verloren we na strafschoppen. Sinds die wedstrijd sta ik op de linkerflank, maar het maakt mij niet zoveel uit, als ik maar speel. Jeremy de Lijster is onze enige linkspoot, dus dan krijg je dat.”

Agostinho is geliefd bij de trainers en zijn medespelers van Wieldrecht, dat het opnieuw uitstekend doet in de 2e Klasse F. De ploeg van Pruymboom won op 20 november de eerste periodetitel, maar kwam die dag zelf niet in actie vanwege enkele coronabesmettingen. ,,We hadden die dag natuurlijk liever zelf op het veld gestaan bij De Zwerver om daar een feestje te vieren, maar nu hebben we er maar een feestje van gemaakt in onze groepsapp.”

Kort na de periodetitel werd het seizoen opnieuw stilgelegd, omdat het niet mogelijk was om ’s avonds te trainen. ,,Enorm zonde natuurlijk, zeker omdat wij in een heerlijke flow zaten als team. We hebben in december nog wel twee oefenwedstrijden gespeeld, maar daar haal je niet echt plezier uit. Laten we hopen dat we in januari gewoon weer lekker aan de slag kunnen. Positief blijven en hopen op het beste, meer kunnen we niet doen.”

Voor meer artikelen over VV Wieldrecht klik hier.
Voor meer informatie over VV Wieldrecht klik hier.