Pelikaan boekt nuttige overwinning tegen Altena

0
127

Na 2 ongekende opeenvolgende nederlagen van 2 keer 5-0 was het aan Pelikaan om een goed vervolg te geven aan de eerdere 3 overwinningen op rij. Altena was de tegenstander, een tegenstander die het seizoen beter begonnen is dan vorig jaar (toen promovendus),  met  een aantal nieuwe spelers een meer dan behoorlijke opponent wat zou blijken.

Pelikaan met wind tegen met het Peli Dome in de rug begon voortvarend . Twee corners, goed vanaf rechts getrapt door Jesper Nossent, leverde gevaar op maar helaas geen goals. Altena kwam na zo n 10 minuten beter in het spel . Met name de rechtercentrale strooide met cross passes op de linksbuiten wat de Pelikaan defensie voor problemen stelde. Vooralsnog hield de defensie onder leiding van Jesse de Raad en Damion Janssen goed stand echter werd dit wreed verstoord door een enorme pegel van de eerder genoemde rechter centrale van een meter of 35. Keeper Jeroen de Vey misrekende zich en de 0-1 in min 26 was een feit. Pelikaan had het daarna moeilijk. Bij een spaarzame uitval werd Yorik v Deelen gevloerd. Jesper Nossent is de man voor dit soort spelhervattingen en sneed de indraaiende vrije trap goed aan.

Ruben de Raad wist uitstekend met het hoofd te verlengen en de  1-1, 10 min later, stond op het bord. Na rust naar de kantine toe met de wind mee. Beide team hielden zich in evenwicht met een klein overwicht voor Pelikaan. Kansen waren schaars en het was weer een spelhervatting die het moet doen, inmiddels waren we al in min 80 beland. Voor vrije trappen op de goal hebben we Ruben de Raad die nu vanaf rechts verrassend trapte. De verder uitstekende Altena goalie moest lossen . Aanvoerder Rowdy Nossent was er als eerste bij om de net opstuitende rebound hoog in het net te knallen, 2-1 !

Inclusief bijna 6 min blessure tijd dus nog een kwartier te spelen. De Peli s kregen nog mogelijkheden maar die situaties werden niet optimaal uitgespeeld. Keeper de Vey redde nog een keer zeer fraai op een vallend schot. Uiteindelijk  een nuttige maar ook zwaarbevochten overwinning .

De volgende spelers deden het met als aantekening dat er 3 broeder koppels in de basis stonden bij Pelikaan (de Vey, Nossent en de Raad).

Bron: V.V. Pelikaan