OVV wil geen ‘narrow-escape’ meer

0
292

OVV wist zich vorig seizoen op het nippertje te handhaven. Het scheelde niet veel of de Oostvoornse hoofdmacht was deze jaargang verbannen naar de vierde klasse. Net op tijd kreeg Marcel Langerveld zijn spelers bij de les.

Bij OVV zijn dit seizoen vele ogen gericht op de aanstaande bouwactiviteiten op het sportpark aan de Zwartelaan. De huidige gedateerde opstallen worden vervangen. “Ik geloof dat alles in december tegen de vlakte gaat”, zegt Langerveld. “De club is er jaren mee bezig geweest. Het werd tijd. Ook bij GOZ in Mijnsheerenland heb ik meegemaakt dat de club een nieuw clubgebouw kreeg. Dat gaf destijds een boost aan de vereniging. Wie weet gebeurt dat nu ook bij OVV, al zullen er ook mensen zijn die het vanzelfsprekend vinden. Ze vergeten wel even dat vrijwilligers van de club al jarenlang bezig zijn om te lobbyen voor nieuwbouw.”

Buiten de lijnen wordt er straks flink getimmerd aan OVV, op het veld hoopt de 54-jarige oefenmeester verder te bouwen op de slotfase van het vorig seizoen. Toen wisten de pupillen van Langerveld, die bezig is aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer in Oostvoorne, als een Houdini te ontsnappen aan degradatie.

“We hebben er inderdaad niet best voorgestaan en ik heb me ook oprecht zorgen gemaakt”, zegt Langerveld. “Voor de winterstop hobbelden we nog aardig mee, maar we zijn heel slecht uit de coronaperiode gekomen. We hadden veel blessures en niet-fitte spelers. Extra handicap was dat we erg moeilijk scoorden.”

Dat veranderde toen Pascal van Hulst zijn rentree maakten in de spits. “Pascal had een rugblessure en is ook aan zijn rug geopereerd. Toen hij terug was, is het gaan lopen. Niet alleen door hem, maar vooral met hem. Hij was het ontbrekende puzzelstukje voorin. Kansen die eerder werden gemist, gingen er nu in. Dat gaf de hele ploeg vertrouwen. De kentering is gekomen in de wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Op de laatste speeldag wonnen we met 4-0 van DVO’32, de nummer vier.”

Aanleiding om veel veranderingen door te voeren heeft Langerveld dan ook niet. Als er al aanpassingen zijn, zijn die noodgedwongen. “Youri Bak is gestopt, Patrick Spruijt is overgekomen van Rozenburg”, vat hij de weinig spectaculaire transferzomer van OVV samen. “We hadden vorig seizoen al de nodige jeugd toegevoegd en ingepast. Voor dit seizoen is een bijna volledig JO19-1 naar de selectie gekomen. Aanvulling was noodzakelijk, want bij het tweede elftal was het wekelijks passen en meten om genoeg spelers op de been te brengen. Dat heeft ook zijn weerslag op het eerste elftal. Het vorig seizoen was erg rommelig en dat willen we komend seizoen vermijden.”

Langerveld, oud-trainer van GOZ, SC Voorne en Zwartewaal, weet dat de krachtsverschillen klein zijn in de derde klasse. Hij gaat er niet vanuit dat OVV opnieuw een degradatiekandidaat is. “De ambitie is om in de periodes een rol te spelen. Vorig seizoen had je met VFC en Zuidland twee uitschieters. Die clubs zijn gepromoveerd. De meeste van onze tegenstanders komen uit de hoek Vlaardingen-Schiedam. Daar zijn traditioneel veel spelerswijzigingen. Pas na een wedstrijd of zes, zeven kan je dan een beeld vormen van de ware krachtsverhoudingen.”

Klik op OVV voor de laatste artikelen over de club.
Klik op OVV voor meer informatie over de club.