Kevin Koek op ontdekkingsreis bij GHVV’13

0
329

“Er gaat een nieuwe wereld voor mij open”, zegt Kevin Koek. De middenvelder annex verdediger streek afgelopen zomer neer op sportpark Guldeland bij GHVV’13 en doet dat in een omgeving die tot voor kort voor hem onbekend was.

“Het bevalt me goed hoor”, zegt Koek, die inmiddels een paar maanden in Heenvliet woont. “Ik voel me al aardig thuis en hier voetballen helpt daar ook in mee. Je wordt sneller onderdeel van de gemeenschap.”

De liefde bracht Koek van Voorschoten naar Heenvliet. “Ik woon samen met de dochter van trainer Rob Vuik”, reageert hij enigszins schamper. “Ja, de jongens maken daar wel eens grapjes over in de kleedkamer of op de training. Je weet hoe dat gaat: als schoonzoon van de trainer ben ik volgens mijn medespelers wel verzekerd van een basisplaats”, gniffelt Koek.

Gezien zijn voetbalgeschiedenis is Koek voor GHVV’13 een welkome versterking. Bij Voorschoten’97 speelde hij zelfs een periode in het eerste elftal in de tweede klasse. Het laatste optreden in de Voorschotense hoofdmacht dateert echter alweer van een paar seizoenen geleden. Een chronische enkelblessure speelde hem lang parten. “Ik heb er tweeënhalf jaar last van gehad. Ik ben geblesseerd geraakt, teruggekomen, weer geblesseerd geraakt. Het was om gek van te worden. Bij het minste of geringste schoot die enkel op slot. Uiteindelijk zijn ze er in het ziekenhuis achter gekomen wat de boosdoener was: littekenweefsel tussen mijn enkelgewrichten. Sinds ik daaraan geopereerd ben, heb ik geen last meer. Vorig seizoen heb ik gespeeld in het tweede van Voorschoten’97, dat was prima om weer terug te komen. Het is natuurlijk leuker om in een eerste elftal te spelen vanwege de aandacht.”

Koek heeft zich in de eerste maanden op sportpark Guldeland onderscheiden als speler met een goed overzicht. “Ik ben een verdedigende middenvelder. Ik ben zeker niet supersnel, maar heb een aardig loopvermogen.” Op het zes kernen-toernooi in Simonshaven was Koek door ‘schoonvader’ Rob Vuik geposteerd als centrale verdediger.

“We hebben een goede groep, maar ik heb geen idee wat ik komend seizoen kan verwachten. De tegenstanders ken ik van naam en tegen Abbenbroek hebben we geoefend, maar voor de rest wordt het een ontdekking voor me. Ik kan dan ook geen zinnig woord zeggen over onze kansen in deze competitie.”

Koek had zich al aangemeld bij GHVV’13 toen zijn nieuwe club degradeerde uit de derde klasse. “Dat was natuurlijk een grote tik voor iedereen. Ik heb een paar wedstrijden gekeken. Wat ik ervan begreep is dat de onderlinge krachtsverschillen, op de nummers één en twee na – VFC en Zuidland – heel klein waren. GHVV’13 is jammer genoeg het kind van de rekening geworden, maar ik heb niet het idee dat die teleurstelling nog steeds naijlt. Volgens mij is iedereen met een positieve houding aan het nieuwe seizoen begonnen. Of we een kunnen meedoen om het kampioenschap in de vierde klasse zal de tijd moeten leren.”

Klik op GHVV’13 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op GHVV’13 voor meer informatie over de club.