Ronan van Weelden van EBOH JO19-1 wil vast bij het eerste voetballen

Vandaag gaan we in gesprek met de zeventienjarige Ronan van Weelden. Hij speelt bij EBOH JO19-1 en traint de JO9-1. Op driejarige leeftijd is Ronan begonnen bij de kabouters en heeft alle jeugdteams afgelopen. Hij zit vast bij de JO19-1 selectie en maar mag af en toe mee met het eerste. Vandaag gaan we in gesprek over zijn carrière.

Ronan is woonachtig in Dordrecht en heeft maar liefst drie broers en een zus. Hij doet een opleiding Maatschappelijke Zorg. ‘’Ik zit nu in mijn eerste jaar op het Da Vinci College. Verder ben ik op driejarige leeftijd begonnen met voetballen bij de kabouters. Vorig jaar heb ik mijn debuut mogen maken bij het eerste. Ik wist toen te scoren door een penalty te maken met dank aan Noël Goossens die mij de penalty liet nemen. Ik ben onwijs blij dat ik toen van trainer Jeffrey Monster de kans kreeg bij de selectie en in de bespreking zei die ook nog: ‘je staat basis’. Mijn geluk kon toen niet meer op toen ik de penalty mocht nemen. We wonnen die wedstrijd uiteindelijk 4-1.’’

Naast dit mooie debuut op zestienjarige leeftijd wilden we ook vooral weten hoe dit seizoen gaat. ‘’Dit seizoen ben ik gewoon nog vaste speler van JO19-1 waar het tot nu toe erg goed gaat. We hebben een sterk team en wisten tot nu toe alles te winnen op één wedstrijd na, die we gelijk speelden. Ook heb ik al drie keer mee mogen doen met het eerste. Ik mocht één keer invallen in de beker. Ik mocht in de allerlaatste minuut invallen door een blessure van Robin Matena. Het leek in 0-0 te eindigen. Leroy gaf een voorzet op Noël die hem goed terug kopte waardoor ik er alleen tegenaan hoefde te lopen en de 1-0 binnen kopte in de laatste minuut. Dit seizoen gaat heel goed voor mij. Voor de JO19-1 wist ik al binnen
vier wedstrijden, tien keer te scoren. Ik vind het fijn dat ik belangrijk kan zijn voor het team, maar zonder mijn teamgenoten kan ik dit natuurlijk niet bewerkstelligen.’’

Als we meer vooruit kijken op het seizoen is Van Weelden positief. ‘’Op dit moment gaat alles heel goed. Ik maak veel doelpunten bij mijn eigen team en ben belangrijk voor mijn team. Ik hoop dat ik dit vast kan houden, want we hebben met zijn allen één einddoel en dat is kampioen worden uiteraard. Verder hoop ik dat ik nog veel minuten kan maken bij het eerste.’’

We horen veel positieve dingen in het gesprek met Ronan. Daarom vroegen we ons af of er nog verschillende hoogte- en dieptepunten zijn waar Ronan iets over kan vertellen. ‘’Mijn hoogtepunt was dus echt tegen Tricht 1 waar ik , zoals eerder verteld, in de allerlaatste minuut moest invallen en de winnende goal maakte door een goede voorzet van Leroy Verkerk en Noël die de bal heerlijk terug kopte. Een dieptepunt dat ik tijdens een toernooi in Denemarken, last van mijn lies kreeg. Gelukkig is dat sinds een paar weken weer weg.’’

Verder wilden we het hebben over de persoonlijke doelen en ambities van Van Weelden. ‘’Ik wil mezelf goed blijven ontwikkelen en het beste uit mezelf halen om een vaste speler bij EBOH 1 te worden. Verder zie ik de rest wel tegemoet komen. Ik vind het gewoon belangrijk dat ik tijdens het voetballen mijn emoties kwijt kan en even nergens meer aan hoef te denken.’’

Tot slot wil Ronan nog iemand in het zonnetje zetten. ‘’Ik wil graag een oud-trainer van mij bedanken, Jan Witman. Ik heb hem lange tijd als trainer gehad en heb veel van hem geleerd. Zowel op het veld, maar ook tactisch hoe je moet staan. Op zondag deed hij ook voor de jongens die wilden, een kracht en techniek training. Hierdoor leer je echt veel van hem. Hij heeft veel voor mij betekent op het veld, maar ook buiten het veld’’, sluit Ronan van Weelden af.

Klik op EBOH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op EBOH voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Stanley Husen naar vv Rhoon

Met ingang van volgend seizoen zal Stanley Husen (33) de kleuren verdedigen van vv Rhoon. De centrale verdediger van...

Trainerscarrousel Bollenstreek draait op volle toeren

De trainerscarrousel had geen zetje nodig om dit seizoen al vroeg te gaan draaien. Voor de tweededivisionisten is het...

Leon Mijnders is benoemd tot Lid van Verdienste bij Melissant

Leon Mijnders is benoemd tot 'Lid van Verdienste' van vv Melissant. Dit als blijk van waardering voor de vele diensten...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.