NSVV stuurt MZC’11 met zevenklapper terug naar Zierikzee

0
239

NSVV verloor vorig seizoen thuis kansloos tegen MZC’11. Nu bracht NSVV een geweldige zeven tegen nul uitslag op het scorebord. Anders dan de uitslag doet vermoeden is MZC’11 weer gewoon een goede tegenstander. Deze keer swingde het Numansdorpse team tot de laatste minuut, waardoor MZC’11 kansloos was.

In de eerste helft kwam MZC’11 nog wel op voorsprong, maar de goed leidende scheidrechter Rini Laros was de handsbal niet ontgaan. Na een kwartier viel centrale verdediger Jessy Fortes geblesseerd uit en moesten de trainers van NSVV wat omzettingen doen. Jeroen Voshart werd van het middenveld naar de achterhoede gehaald om daar het spel te gaan verdelen. Het feest werd na twintig minuten geopend door Sjoerd Hofstede. Hij kreeg de bal van Simon van Rheeden op het linkerhoekje van het zestienmeter gebied en krulde met rechts de bal mooi over de keeper in de rechter kruising. Daarna waren er nog wel twee slippertjes in de NSVV-defensie. De eerste keer mocht MZC’11 spits Sander van Vossen de bal van grote afstand op het lege doel schieten en vond hij de lat. Een tweede keer gooide Michael Ouwens zich ervoor en voorkwam zo een tegendoelpunt. Breekpunt was het tweede doelpunt. Simon van Rheeden was aan het kappen en draaien net buiten de zestien en zijn tegenstander viel op de grond en hield met zijn hand de bal tegen. Achter de vrije trap gingen drie scherpschutters staan. De eerste twee liepen over de bal heen en Simon als laatste van het trio bleek de afgesproken scherpste schutter te zijn. Hij krulde de bal rechts om de muur en liet MZC’11 keeper verbouwereerd achter. Na dit tweede doelpunt ging NSVV echt goed voetballen en kwamen er verschillende kansen voor NSVV. Net voor rust was er een aanval over veel schijven. Simon van Rheeden behield het overzicht en legde de bal terug op de inlopende Peter Jan Cazander. Peter Jan heeft een sloopkogel schot in de benen, maar behield het overzicht en schoof de bal beheerst in het hoekje van het net. Met een drie tegen nul voorsprong stroomde de kantine in de rust vol met tevreden Numansdorpse supporters.

In de tweede helft was er geen verslapping bij NSVV te zien. Geen seconde kreeg MZC’11 hierdoor het gevoel dat er op een of andere manier nog eer te behalen was aan deze wedstrijd. Als snel bediende Jasper Huisman spits Simon van Rheeden op maat en weer wist Simon het net te vinden. Vervolgens moest er een speler van MZC’11 met rood naar de kleedkamer. De samenwerking tussen Jasper en Simon was beide heren goed bevallen, want Simon tikte zijn derde van de middag binnen na weer een goede voorzet van Jasper Huisman. Aanvoerder Mitchel Louwerens wilde ook graag een duit in het zakje doen. Dwars door het hart van de MZC’11 defensie combineerde hij met Simon van Rheeden en de bal eenmaal terugontvangen knalde Mitchel de bal lekker in de hoek van het doel. Veel ploegen hadden het prima gevonden bij een zes tegen nul voorsprong, maar niet dit gulzige team uit Numansdorp. Typerend voor deze goede spirit was Sjoerd Hofstede die in de tachtigste minuut nog even een volle sprint aanging en de diepte zocht. Aanval afgeslagen, geen probleem Sjoerd sprintte terug om zijn mannetje verdedigend weer op te pakken. De diepgang van Sjoerd werd ook opgemerkt door spelverdeler Peter Jan Cazander. Vijf minuten later gaf Peter Jan een schitterend boogballetje precies tussen de laatste man en de keeper van MZC’11. Sjoerd was er als de kippen bij en tikte de bal langs de keeper in het doel. Het publiek had genoten en ging proberen de overvolle kantine binnen te komen voor het volgende feest, de jaarlijkse WIR WAR bij NSVV.

Alle topploegen wonnen hun wedstrijd. Volgende week staat de laatste wedstrijd van de eerste periode op het programma. NSVV staat bovenaan, in punten gelijk met Zuidland. NSVV heeft in deze competitie de meeste doelpunten gemaakt en de minste tegen gekregen en hierdoor heeft NSVV een 4 doelpunten beter doelsaldo dan Zuidland. De teller voor NSVV staat na 7 wedstrijden op maar liefst 29 doelpunten voor en 8 tegen. Vooral de derde wedstrijd op rij met 0 tegendoelpunten is een belangrijke ontwikkeling. Volgende week staat een mooie uitwedstrijd op het programma tegen Hellevoetsluis. Samen met DBGC staat Hellevoetsluis 2 punten achter NSVV en Zuidland. Kortom volgende week gaan deze vier ploegen vol voor de eerste prijs van dit seizoen strijden en NSVV heeft er zin in.

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Jessy Fortes (17e Jack van Eijmeren), Michael Ouwens (81e Boyd van Andel), Kjetil Mol (69e Fabian Korbijn), Jerzy van Bergen, Jeroen Voshart, Peter Jan Cazander, Sjoerd Hofstede, Jasper Huisman, Simon van Rheeden (69e Wessel Schouwink), Mitchel Louwerens

Ruststand: 3-0
Eindstand: 7-0

Scoreverloop:
21e min.           1 – 0    Sjoerd Hofstede
30e min.           2 – 0    Simon van Rheeden
44e min.           3 – 0    Peter Jan Cazander
51e min.           4 – 0    Simon van Rheeden
59e min.           5 – 0    Simon van Rheeden
67e min.           6 – 0    Mitchel Louwerens
86e min.           7 – 0    Sjoerd Hofstede

Geschreven door: Bas Snijders
Foto gemaakt door: Cindy Vos

Klik op NSVV voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NSVV voor meer informatie over de club.