Moeizame overwinning Papendrecht

0
219

Papendrecht heeft de uitwedstrijd tegen Streefkerk met 0-1 winnend afgesloten. Makkelijk ging het echter niet. Weliswaar had Papendrecht het meeste balbezit maar tot gevaarlijke situaties voor het Streefkerk-doel kwam het maar sporadisch.

De beide vleugelspelers Jay Luciano en Jarden van Ek toonden wel weer de gebruikelijke snelheid maar de eindpass kwam er dit keer niet uit. Ook het centrum was het moeilijk door te komen tegen een stug verdedigend Streefkerk. Toen ook de afstandsschoten de goede richting misten, werd het duidelijk dat het wel eens een moeilijk middagje zou kunnen worden. De beste kans in de eerste helft kwam pas in de 40e minuut. Uit een hoekschop kopte Lorenzo van Wijk de bal richting de bovenhoek. Streefkerk-doelman Jurian Vet redde echter fraai.

De tweede helft begon goed. Een afstandsschot van Djerrel Saffignani werd door Vet tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop kopte Lorenzo van Wijk nu wel raak. Streefkerk bleef daarna aanvankelijk dezelfde verdedigende tactiek handhaven en loerende op een counter. De Papendrechtse verdediging bleef echter attent. Het duurde tot de 73e minuut voordat Papendrecht-keeper Roy Rijntjes het eerste serieuze werk kreeg. Een schot van Olaf Wols tikte hij bekwaam uit de rechter benedenhoek. Kort daarvoor had Papendrecht zomaar op 0-2 kunnen komen toen Luciano de bal keurig breed legde op Van Wijk waardoor deze alleen op de keeper af kon gaan maar hij stuitte op de Streefkerk-goalie. Bovendien raakte hij hierbij geblesseerd en moest zich laten vervangen door Sem Meulstee. Het laatste kwartier begreep Streefkerk dat er wellicht meer in zat en zocht, luid aangemoedigd door een schare supporters achter het Papendrecht-doel, de aanval op. Maar ook Papendrecht liet zien goed te kunnen verdedigen en als er een bal doorkwam, stond daar altijd nog de betrouwbare Rijntjes. Zo eindigde het duel in 0-1.

Omdat EBOH in de slotfase nog de overwinning greep, moet Papendrecht nog een week wachten om de periodetitel binnen te halen. Thuis tegen Alblasserdam is waarschijnlijk een gelijkspel genoeg, gezien het grote verschil in doelsaldo. Maar winnen is natuurlijk altijd beter. We rekenen op een spannende derby en veel steun voor Papendrecht.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer, Nieveld, Saffignani (Stellingwerf), Luciano, Van Wijk (Meulstee), Van Ek.

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Papendrecht voor meer informatie over de club.