Jordi Breestraat, van vv Zuidland, op zoek naar zijn top

Jordi Breestraat keerde deze zomer terug bij zijn oude jeugdliefde Zuidland. De rechtsbuiten annex rechtermiddenvelder wil bij zijn nieuwe club laten zien dat ook hij goed genoeg is voor de tweede klasse.

Breestraat gaat bij ‘Sland’ op zoek naar de bevestiging dat hij ook een hoger niveau aankan. Na PFC, de jeugd van Zuidland, de jeugd van Spijkenisse en vier seizoenen GHVV’13 is de terugkeer bij zijn oude liefde voor hem een logische vervolgstap in zijn carrière. “Ik ben nieuwsgierig waar mijn top als voetballer ligt. Bij GHVV heb ik het uitstekend naar mijn zin gehad, maar als voormalig speler van het hoogste jeugdelftal van Spijkenisse heb ik meer in mijn mars. Ik ben 23 jaar en als ik nog wat wil moest het nu gebeuren. Ik had mijn vertrek al bekend gemaakt voordat we met GHVV degradeerden.”

Zijn avontuur op sportpark Guldeland, waar hij regelmatig goed was voor een doelpunt of elf per seizoen, kende dus geen happy-end. “Aan het begin van de tweede competitiehelft stonden we nog derde. Daarna is het met resultaten snel bergafwaarts gegaan. Dat we degradeerden was een bittere pil. Het was niet het afscheid dat ik er van voorstelde.” Op vrijwel hetzelfde moment dat GHVV’13 een stapje terig moest doen, promoveerde Zuidland naar de tweede klasse. “Met VFC had Zuidland de beste ploeg in de derde klasse afgelopen. Dat merkte je ook al toen wij er tegen speelden. Er zat veel voetbal in, de derde man werd snel gevonden.”

Breestraat nam die manier van spelen mee in zijn keuze. “Het voordeel van Zuidland was ook dat ik er veel jongens ken van vroeger. Dat is toch anders binnenkomen dan dat je niemand kent en je moet voorstellen.” En Breestraat liet zich in de voorbereiding meteen zien. In de eerste drie wedstrijden scoorde hij vier keer. “Als nieuwkomer wil je je bewijzen”, zegt hij. “Mijn voordeel is dat ik tweebenig ben. Ik kan op veel posities uit de voeten, al heb ik wel een voorkeur voor de rechtsbuitenpositie.”

In de eerste maanden in Zuidlandse dienst werd Breestraat, die monteur is van tankcontainers, door trainer Tom Larsen gebruikt als rechtsbuiten, maar ook als rechtermiddenvelder. “We hebben in de voorbereiding geoefend met twee systemen: 4-3-3 en 4-4-2. In dat laatste systeem ben ik de buitenste middenvelder. In de tweede klasse kom je er niet met alleen 4-3-3.”

Die tweede klasse, met een grote Zeeuwse inbreng, wordt voor Breestraat en zijn ploeggenoten een ontdekking. “Veel clubs kende ik niet eens van naam”, bekent hij. “Hellevoetsluis is de enige ploeg uit de regio, voor de rest zijn het voor mij allemaal onbekende teams. Ik heb dan ook geen idee wat we kunnen verwachten.”

“We zijn nieuw in de tweede klasse, dus we gaan van handhaving uit. ”Zelf hoopt hij weer een stapje te kunnen zetten in zijn ontwikkeling. “Met Tom Larsen hebben we één van de beste trainers van de regio. Hij geeft je veel aandacht als speler. Met mij is hij vooral bezig geweest met de omschakeling van aanval naar verdediging. Dat was inderdaad een minder punt van mij, ik had nog wel eens last van een rouwmoment na een mislukte actie. Dat moet er dus uit.”

Klik op vv Zuidland voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Zuidland voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Van Geest kan niet zonder FC ’s-Gravenzande

Henk van Geest is in het Westland bekend als DJ Henkie. Hij is ook een echt boegbeeld van de...

Stan Haanstra van VV Staphorst heeft vertrouwen in zijn ploeg

Vandaag spreken wij met Stan Haanstra, aanvaller van VV Staphorst. Haanstra heeft de jeugdopleiding van FC Groningen en Achilles...

‘Van vriendenteam naar eerste elftal’, Aldus Jaap Berendschot van UVV’40

Twee jaar geleden maakte Jaap Berendschot de overstap naar UVV'40. Niet om in het eerste te spelen, maar samen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.