OHVV geeft clubgebouw een mooie make over

0
79

De voetballoze periode door het coronavirus werd door OHVV aangegrepen om het clubgebouw eens goed aan te pakken. De volledige kantine kreeg een facelift, het dak van het clubgebouw werd ondertussen volgelegd met zonnepanelen.

haco_sport[1]

De klusnijd die tijdens de lockdown bij veel Nederlanders heerste, kwam bij OHVV tot uiting in een grondige renovatie van de kantine. Spontaan werd het plan opgevat om de boel eens goed te verbouwen. “Normaal hebben we daar geen tijd voor”, zegt supervrijwilliger Marcel Smith (56). “Natuurlijk was er wel gesproken om de kantine een keer aan te pakken, maar het kwam er gewoonweg niet van. Alle tijd en energie ging zitten in de reguliere voetbalzaken. Iedereen is druk. Doordat alles stillag vanwege corona hadden we plotseling wel de tijd en mogelijkheid om dingen te doen. We hebben snel de koppen bij elkaar gestoken en een plan van aanpak gemaakt.”

Het resultaat is verbluffend. De kantine heeft een ware metamorfose ondergaan. “Een nieuw vloertje, nieuwe plafondplaten, we hebben de muren geverfd en gesausd”, somt Smith op. “Ook de bar is aangepakt en de keuken is vernieuwd. Het groen buiten heeft een beurt gehad. Je kan beter vragen wat we niet hebben gedaan. Oh ja, de verlichting is ook nieuw. En het interieur.”

De clubkleuren van OHVV zijn geel en rood. “Mooie kleuren hoor”, zegt Smith. “Maar om de muren nou in die kleuren te verven… dan wordt het wel heel speels.”

Nu is gekozen voor mintgroen. “Alles ademt een industriële look”, heeft Smith zich ontpopt als interieurspecialist. Hij geniet nog na van de periode van twaalf zaterdagen waarin met allemaal vrijwilligers de facelift werd gerealiseerd. Zelf hielp zijn hele gezin mee. “Mijn vrouw was er, mijn zoon en dochter ook. We waren met een heel zwikkie. Elke zaterdag weer. Dan kun je zien waar een kleine club groot in is.”

Tussendoor ging OHVV ook nog in de zonne-energie. Het platte dak van het clubgebouw ligt vol met zonnepanelen. “Een lid van ons, Onno Trouw, zit bij Zonco in Hellevoetsluis. De lijntjes waren dus kort. Met wat subsidies en wat spaarcentjes erin konden we de panelen bekostigen. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt. Ik vind dat je als club ook het goede voorbeeld moet geven.”

Smith is naast klusser ook jeugdcoördinator en lijnentrekker. “Bij zo’n kleine club pak je alles aan”, zegt de leerkracht op een basisschool. “De mannen van onze werkploeg hadden zo’n leeftijd bereikt dat ze het niet meer konden. Ik heb aangeboden één keer de lijnen op de twee velden te trekken. Nou, als je dat doet, gaan mensen er vanuit dat je het altijd doet. Blijkbaar waren ze ook tevreden over mijn prestaties en de lijnen recht”, grapt Smith. “Nu doe ik het dus elke week.”

De trainer van de JO19 maakt zich als jeugdcoördinator wel zorgen over de aanwas van onderaf. “Dat we die niet hebben is al een paar jaar aan de gang. De jongste jeugd is de JO13. We krijgen wel eens een aanmelding van een jong voetballertje, maar zolang dat er maar één is, kunnen we er niets mee. We hebben de hoop gevestigd op de nieuwe wijk die ze in Oudenhoorn gaan bouwen. Er komen ongeveer honderdtwintig woningen. Zodra er een brievenbus in die woningen zit, zit er al een flyer van ons in die bus, heb ik gezegd.”

 

Klik hier voor meer artikelen over OHVV.
Klik hier voor meer informatie over OHVV.