Nieuwenhoorn wint de derby van Hellevoet

0
133

Nieuwenhoorn heeft de derby tegen Hellevoetsluis met overtuiging gewonnen. Het team van Ron van den Berg liet zich niet intimideren door het indrukwekkende vuurwerk en het verbale geweld van het rode legioen en startte furieus aan de wedstrijd. Een werkelijk ontketende Brandon Nooitmeer rijtte in die eerste minuten de linkerflank van Hellevoetsluis volledig open. Hij zou tot absolute smaakmaker van deze wedstrijd uitgroeien.

Na een wervelende start gaat in de 10de minuut Melvin Winterberg onderuit in de 16, de scheidsrechter fluit en wijst resoluut naar wat wij dachten de penaltystip, maar hij bleek de 5 -meterlijn in gedachten te hebben. Het werd een achterbal.
Toch komt enkele seconden later de 1-0. Brandon Nooitmeer schuift de bal door de benen van doelman Ribaric na een goed opgezette aanval. Hellevoetsluis zet dan even aan voor een fase waarin het de druk op het doel van Nieuwenhoorn opvoert met als grootste kans een volley van net buiten de zestien welke door doelman Chris van Wijngen schitterend uit de kruising wordt getikt. Ondanks deze korte opleving van Hellevoetsluis heeft Nieuwenhoorn het betere van het spel in die eerste helft.

In het Hellevoetse doelgebied ontstaat er na ruim een half uur een opstootje met Ribaric in de hoofdrol. Gelukkig houdt de scheidsrechter in deze fase de kaarten op zak waardoor iedereen met een schone lei verder kan. In het laatste kwartier voor rust rijgt Nieuwenhoorn de kansen aaneen en heeft Sevket Kasaroglu in een 1op1 met de keeper van Hellevoetsluis de 2-0 op de schoen. Zijn inzet mist echter de curve die nodig is om het doel in te draaien.

In de tweede helft moet Hellevoetsluis meer gaan komen. En dat probeert Hellevoet ook wel, maar veel verder dan een schot recht in de handen Chris van Wijngen komen ze niet in dat eerste kwartier. In de omschakeling wordt Hellevoet volledig overlopen. Nieuwenhoorn is in no time met vier vijf man op de helft van Hellevoet en met name Tim van der Lijn maakt enorme kilometers in die counters. Net als vorige week speelt hij weer een dijk van een wedstrijd, maar daar waar afgeven aan de vrijlopende Sevket Kasaroglu wellicht een betere optie was, besluit hij direct op doel te schieten en gaat zijn schot rakelings langs de paal. De verkeerde kant van de paal dan.

Een paar minuten later kopt Frank Molendijk uit een corner van Brandon Nooitmeer schitterend de 2-0 binnen. Verdedigend is Frank niet te kloppen in de lucht, maar ook aanvallend pikt hij zo menig doelpuntje mee. Maar heel snel na die goal weet Hellevoet alweer de aansluitingstreffer te scoren en is met die goal ook het geloof weer terug. Aan de mentale weerbaarheid van Hellevoet ligt het niet. Ze gaan er vol voor. Bij corners staan er een kleine 20 man voor de neus van Chris van Wijngen. Maar zodra de corner is weggewerkt gaat er weer een zwart-wit squadron op topsnelheid richting Ribaric. Uit die counters komen dan ook de 3 en de 4-1. Sevket Kasaroglu omspeelt de keeper en maakt de bevrijdende 3-1 . Ook Danique Wolters weet de rust te bewaren in de 1op1 met de imposante doelman van Hellevoet. Met een leep schot schiet hij de 4-1 binnen en maakt daarmee het feest absoluut compleet.

Ondanks alle storm en regen was dit een derby waar je vooraf van droomt. Een geweldige sfeer, oude bekenden die elkaar weer ontmoeten en een wedstrijd die van begin tot eind boeide. Nieuwenhoorn heeft als enige in de top van deze competitie punten weten te halen dit weekeinde. Alle directe concurrenten verloren. Maar de echt grote vis moet Nieuwenhoorn nog vangen. Die zwemt verderop in de vijver. Neptunus Schiebroek zal ongetwijfeld gewaarschuwd zijn en zich niet zonder slag of stoot aan de Nieuwenhoornse zegekar laten binden.