Prijsschieten voor Nieuw Borgvliet op stormachtige zondag

0
99

Daar waar niemand, vanwege de hoeveelheid water die dit weekend naar beneden is komen vallen, had verwacht dat we moesten voetballen, was het de wind die als een soort van föhn het veld tijdig droog wist te blazen. Zondag 9 december 2018 werd er dus gewoon een competitie programma afgewerkt. Aardenburg stond op het programma en na de afgelasting van vorige week wilde Borgvliet de draad weer oppakken om zo de doelstelling, niets meer weggeven voor de winterstop, te behalen. Aardenburg is de eerste horde, laagvliegers Moerstraten en Sluiskil  de 2 volgende. Dat we op onze hoede moesten zijn bleek wel na het recente gelijkspel in de west Zeeuws-Vlaamse derby tegen Sluis 2 weken geleden, waar we ze overigens wel dankbaar voor waren. De ploeg van Joost was op oorlogssterkte, keuze te over dus. Jeroen en Geert sloten bij om ook hun steentje bij te dragen op het mentale gebied. Laatstgenoemde had zich iets vergist in de tijd waarvoor ook een bijdrage aan het boetepotje niet kon ontbreken. Jeroen had voor de gelegenheid zijn presentatiepak aangetrokken om zelfde consequenties te voorkomen. Frans mocht eerst minuten maken bij het 2e en sloot zodoende dus later aan, het 2e dat overigens weer overtuigend wist te winnen met 6-0.

Onder leiding van scheidsrechter Charif startte de wedstrijd, het zij wat later dan de geplande 14:30 en uiteraard nadat pupil van de week Elias de bal achter de Zeeuws-Vlaamse doelman had gelegd. Het bleek niet het laatste doelpunt van de oranjehemden… Na aftrap bleek al snel, zoals we al vaker hebben gezien dit seizoen, dat het spelletje aan Nieuw Borgvliet werd gelaten. Aardenburg hoopte op die manier uit een counter op snelheid wat terug te doen. De plannen van Aardenburg vielen al snel in duigen toen Mick na 3 minuten de bal tussendoor stak. De bal, die ogenschijnlijk makkelijk leek te blokken, schoot langs de verdediger precies in de voeten van Stefan die bal op zijn beurt koeltjes afwerkte. 2 minuten daarna was het de druk van Borgvliet die funest bleek voor de verdediger van Aardenburg. Mick veroverde de bal en wist wederom Stefan te vinden met een pass achter de verdediging, dat Stefan bang was om deze te missen was niet aan de afwerking af te zien, 2-0 en geen vuiltje aan de lucht. Borgvliet speelde een ijzersterke 1e helft en het was dan ook niet gek geweest als we aan de thee gingen met 5 of 6 doelpunten meer. De kansen die volgden in de laatste 40 minuten van de 1e helft waren dan ook niet op 1 hand te tellen. Sander, die op zijn verjaardag op zoek was naar een doelpuntje nam het gros van de gemiste kansen voor zijn rekening. De bal wilde er echter maar niet in en ten overmaat van ramp mocht ook de boetepot deze zaterdag nog gespekt worden met een doelpoging over het vangnet. Jibbe schoot 2 keer net voorlangs en ook kansen van Rik en Benny troffen geen doel. Ook moet de formatie van Joost nog even wachten op het eerste officiële competitie doelpunt van Basje, die bij een goede voorzet twijfelde en deze niet kon promoveren tot doelpunt. Vader Withagen had dit ook geconstateerd en Bas werd er op weg naar de kleedkamer vanaf de tribune nog even op gewezen. Ruststand dus “maar” 2-0…

Dat Nieuw Borgvliet zichzelf wat te kort had gedaan met de 2-0 was voor iedereen wel duidelijk, maar er was geen vuiltje aan de lucht. Geen vuiltje inderdaad, maar vlak voor de aftrap mochten we even genieten van een mals herfstbuitje dat het de omstandigheden in combinatie met de wind niet al te beste maakte. Na 52 minuten werd een corner weggegeven door Aardenburg, Ed van Ekelen ging vol vertrouwen namens Borgvliet achter de bal staan. De toegestroomde supporters zagen de bal met alle hulp van de wind, de regen, de zon en de keeper zo bij de eerste paal binnen vliegen. Het was daarna of de wind het geluid van Sportpark Rozenoord mee droeg naar de Markiezaten, want het doelpunt werd gevierd als de MO12 van hockeyvereniging Tempo. Het bleek voor Borgvliet het begin van een serie van doelpunten. Niet veel later was het namelijk Stefan die met een wonderschone pass werd weggestuurd, de bal werd eveneens perfect gecontroleerd en overtuigend binnen geschoten. Daarna was het Finnian die een zelf opgezette aanval in combinatie met Mick en Colin binnen vloog. Dat Finnian dat kon was voor David ook een teken om op avontuur te gaan. Hij was daarna ook veelal rond de 16 te vinden, maar bleek ongelukkig in zijn kapbeweging om echt tot een kans te komen. In de 70e minuut was het een rebound die voor de voeten van Stefan belandde, hij wist net op tijd te realiseren dat Sander jarig was en liet dit buitenkansje dan ook aan hem over. Deze was niet te missen en zo had de jarige job toch zijn doelpuntje te pakken. Colin, die al heel de wedstrijd als veredelde linksbuiten/linksmid fungeerde, mocht wederom de bal weer voorzetten. De bal, gedragen door de wind, vloog over de keeper binnen. Colin die het eigenlijk allemaal niet zo bijzonder vond, reageerde koeltjes met “een postbode juicht toch ook niet als hij een brief bezorgd”, al met al…. 7-0. Het slotakkoord was voor Benny die na een goede slalom de bal met zijn gouden linker rechts bovenin de kruising deponeerde. Dat van te voren nog even naar de goals van Messi tegen Espanyol was gekeken konden was er aan af zien.

Dat het ook in de 2e helft nog aan een stukje efficiëntie ontbrak bleek wel aan diverse kansen die de oranje zwarten nog kregen. Jibbe faalde tussendoor 1 op 1 met de keeper om zijn goede optreden te bekronen met een goal. Ook Stefan wist nog 1 keer de bal voor een lege goal in het vangnet te jagen, een goede voor de boetepot. Sander trof ook nog een keer de keeper op zijn pad en Benny raakte met een vrije trap nog een keer de lat. Een voorzet bij de eerste paal werd door Mick niet binnen geschoten, eveneens goed voor de boetepot. Achteraf werd laatstgenoemde nog even in het zonnetje gezet met het feit dat niet 1 van de 8 doelpunten van zijn voet kwam. Gelukkig maar dat ook de rest van ploeg ook het net weet te vinden.