Gifbeker Spijkenisse nog niet leeg

0
63

De Jodan Boys draait 0-2 achterstand om in 3-2 overwinning. Het leek allemaal voortvarend te gaan. Een 0-2 voorsprong bij de thee tot een goed einde brengen. Doch na de thee kwam de klad in het spel van de mannen van Wubben.

Gouda – Een nimmer aflatend enthousiast De Jodan Boys worstelde zich eerst naast Spijkenisse en ging er tot ontzetting van iedereen die zich al rijk rekende er ook nog eens met de volle 3-2 winst vandoor. De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg. ,,Misschien is dat wel wat we in ons spel missen,” verzuchtte assistent-trainer Cees van Sintmaartensdijk. ,,Gif.”

Spijkenisse startte voortvarend aan de klus. Een behoedzame opbouw van achteruit waarin de bal door meestal Felino Jardim naar de aanvallers werd gedirigeerd. Eenmaal daar aangekomen werd de aanval beurtelings over links en rechts verder gedirigeerd. In de achtste minuut werd een onzorgvuldigheid in de Gouwse verdediging al doeltreffend afgestraft. Vanuit de kluts uit een botsing van doelman Mervin Straver en twee verdedigers kwam het kleinood terecht bij de attente Adam El Fazazi die kinderlijk eenvoudig zijn ploeg aan een vroege voorsprong hielp: 0-1. De Jodan Boys kroop wel in de beginfase van de ontmoeting uit zijn schulp, kwam daarbij dreigend voor het doel van sluitpost Michael Termijn zonder echter echt gevaarlijk te worden.

Spijkenisse ging voort op de ingeslagen weg en in de twintigste minuut miste Peter de Lange een dot van een kans om de voorsprong te verdubbelen. Vrij voor de vijandelijke doelman kegelde hij het leder net over het doel. Wat De Lange niet lukte, flikte Adam El Fazazi zeven minuten later wel. De grillige Spijkenisser aanvaller schoot richting doel en kreeg daarbij ongevraagd en onbedoeld de hulp van Vincent Verbond, die het vorige seizoen van Spijkenisse naar De Jodan Boys verkaste. De ongelukkige Verbond veranderde met het hoofd de richting van de bal die in eigen doel verdween: 0-2.

Als herboren

Na de thee speelde de thuisclub met de straffe wind in de rug. Bovendien werd de verlichting ontstoken om meer licht te krijgen in het spel van De Jodan Boys dat zich direct als herboren presenteerde aan de toeschouwers. De Spijkenisser defensie werd met onmiddellijke ingang onder druk gezet en doelman Michael Termijn werd bestookt met een heus bombardement. Termijn hield aanvankelijk de rug recht maar bezweek na een inzet van Jordi Tuithof drie minuten na de spelhervatting: 1-2. Daarmee was de Gouwse honger echter geenszins gestild. Voortdurend waren er 11 verdedigers en 10 aanvallers op een speelhelft te vinden. In 71ste minuut kwam de gastheer langszij. Leroy Brank was de vijandelijke verdediging te slim af: 2:2.

De Jodan Boys proefde dat er tegen het Spijkenisse van de tweede helft nog meer te halen viel en bleef volharden in het agressief aanvallende spel. De beloning liet niet lang op zich wachten. Zes minuten voor het eindsignaal kreeg de gastheer loon voor het werken. Yusri El Kandoussi joeg de bal in het doel en bezorgde daarmee zijn ploeg, zoals achteraf bleek, de volle buit. Spijkenisse startte onmiddellijk met een slotoffensief. Vanuit een hoekschop kopte Yassire Hamdani de bal onhoudbaar in het doel maar de treffer werd door de scheidsrechter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. ,,Die man kan er niets van,” tierde Yassire Hamdani na het laatste fluitsigaal. ,,Er was geen sprake van buitenspel.” ,,Het was geen eigen doelpunt,” becommentarieerde Vincent Verbond, de ex-Spijkenisser, het tweede doelpunt van zijn oude club. ,,Hij kwam ongelukkig tegen me aan. Ik kon er niets aan doen. Wel lekker gevoel, zo’n winst. Verdedigend ben ik tevreden, aanvallend kwam mijn spel niet zo uit de verf.” ,,Wat kun je toch chagrijnig worden van zo’n spelletje” was het enige dat trainer Peter Wubben na afloop kwijt wilde.

De Jodan Boys-Spijkenisse 3-2 (0-2). 8′ en 27′ Adam El Fazazi 0-1 en 0-2, 48′ Jordi Tuithof 1:2, 71′ Leroy Brank 2-2, 84′ Yusri El Kandoussi 3-2.

De Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Vincent Verbond, Letoy Brank, Fanny Waandels, Yusri El Kandoussi, Harold Vrolijk (46′ Korstiaan Schuilenburg), Mo Bellahcen, Jordi Tuithof (85′ Lion van de Velde).

VV Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Jesse Luijkx, Anthony Bentem, Demi Gosepa, Danny Groos (68′ Stefano Goncalves), Felino Jardim, Sander Barragan (78′ Kees Tol), Marvin van der Pluijm, Peter de Lange, Adam El Fazazi.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Groenewegen uit Groningen kreeg een voldoende op zijn kerstrapport en gaf geel aan Anthony Bentem en Yassire Hamdani van Spijkenisse. Aantal toeschouwers: 250.