De Lindt loopt forse schade op in Ameide

0
129

Op een zeer stormachtig sportpark Meihoeven trad Groote Lindt aan tegen Ameide dat een prima start van de competitie kent. Vanaf het fluitsignaal, van de zeer chaotisch leidende scheidsrechter, was het duidelijk dat Ameide de koploper ‘met het mes tussen de tanden’ zou gaan bestrijden.

Fel begin
De blauw-witten waren feller, wonnen hun duels en liet de Lindt niet aan voetballen toekomen. Afgezien van een grote mogelijkheid in de eerste minuut was er in de eerste helft geen enkele kans voor de manschappen van Serge van der Hurk. Ameide daarentegen sloeg halverwege de eerste helft toe in een snelle counter: 1-0. Na de theepauze had de Lindt de sterke wind wat meer in de rug maar Ameide bleef de boventoon houden. Groote Lindt, met dezelfde basis die afgelopen week medekoploper Arkel versloeg, kwam nooit aan voetballen (op het stroeve kunstgras) toe. Daardoor was de opbouw te traag, werd er te veel balverlies geleden en werden de spitsen nooit bereikt. Gedurende de 2ehelft probeerde de Lindt met een extra krachtsinspanning de bakens te verzetten. Maar helaas leverde dat alleen maar extra overtredingen op.

Rode kaarten
Op het moment dat er al een stuk of acht gele kaarten waren gevallen was het halverwege de tweede helft rechtsback Rick Schenk die een tweede gele kaart kreeg en dus mocht vertrekken. Kort hierna in de 70e(!) minuut kreeg de Lindt zijn eerste grote kans en mochten de toch weer in groten getale meegereisde supporters hopen op een slotoffensief. Niks was minder waar. Nadat in een fel duel spits Kevin van Pelt onreglementair gestopt werd, maakte Kevin zich los en maakte daarbij een slaande beweging. Beide spelers konden met rood van het veld af hetgeen zal betekenen dat de Lindt zijn topscorer tegen een aantal belangrijke tegenstanders zal moeten missen. Met een aantal wissels probeerde Groote Lindt met de moed der wanhoop nog iets te forceren maar het was Ameide dat kort voor tijd een fout in de verdediging afstrafte en de 2-0 noteerde.

Revanche
Al met al een uiterst teleurstellende middag en het verschil tussen de vreugde op de overwinning tegen Arkel en de nederlaag, maar vooral de schade in de vorm van de twee rode en diverse gele kaarten, was enorm. Het zal een week worden van wonden likken, ruggen rechten, een andere aanvalstactiek bedenken en dan revanche nemen tegen een andere topper uit 3C: Schelluinen. Aanstaande zaterdag 15 december organiseert Groote Lindt ook weer het traditionele Kerstrad. Komt allen!!