Papendrecht en Drechtstreek delen de punten

0
107

Op zaterdagmiddag 8 december werden de spelers van Papendrecht en Drechtstreek op een sfeervol Slobbengors bij opkomst begeleid door vuurwerk en rookbommen. Rond de 1000 toeschouwers zagen daarna een aantrekkelijke derby. Het eerste deel van de wedstrijd was Papendrecht de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg van Drechtstreek alle gelegenheid om op te bouwen. Drechtstreek plooide terug en hield het veld klein. Ondanks het veldoverwicht lukte het Papendrecht niet om grote kansen te creëren.

Papendrecht won de meeste duels en was vooral gevaarlijk over de rechterkant, waar Jay Luciano zijn tegenstander menig keer de baas was. Hij maakte dan ook onderdeel uit van de aanval, waaruit de eerste, echte kans ontstond. Djerrel Saffignani stuurde met een steekbal Jay Luciano weg. Hij bediende vervolgens Koen Lighaam op de rand van de zestien. Zijn schot had te weinig kracht en smoorde in de verdediging van Drechtstreek. De rebound was voor Stephan Bravenboer, maar zijn inzet ging over.

Halverwege de eerste helft werd Drechtstreek voor het eerst gevaarlijk, toen de ploeg bij balverlies van Papendrecht snel omschakelde. De counter kon door de Papendrecht-verdediging onschadelijk gemaakt worden. Na een half uur spelen kreeg Papendrecht de grootste kans van de eerste helft, toen Jay Luciano alleen richting Joris Moesman kon. De doelverdediger van Drechtstreek kwam als winnaar uit de tweestrijd tevoorschijn. In het laatste kwartier van de eerste helft viel weinig meer te beleven.

Na de rust veranderde niet veel aan het spelbeeld. Papendrecht had veelal de bal. Dit leverde kansjes op voor Thomas Muilwijk, die met een kopbal voor gevaar zorgde, en Koen Lighaam, die met een schot Joris Moesman aan het werk zette. De gasten knokten zich geleidelijk in de wedstrijd en kregen ook hun kansen. Na een snelle omschakeling ging Ties van Aggelen op avontuur. Zijn schot werd met moeite gekeerd door Papendrecht-goalie Roy Rijntjes.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd voerde Papendrecht de druk op. Dit resulteerde in een drietal grote kansen. De eerste was voor Justin Beemsterboer, die bij de eerste paal een voorzet van Jay Luciano over kopte. Niet veel later was het Koen Lighaam, die met een vlammend schot dacht te scoren, maar een prima redding van Joris Moesman voorkwam de voorsprong. De laatste en de grootste kans was voor Jay Luciano. Hij draaide zich aan de rechterkant vrij en ging het strafschopgebied in. Zijn schuiver ging echter net voorlangs. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was Drechtstreek tevreden en Papendrecht teleurgesteld met het zoveelste gelijkspel.