Nicky Ligtvoet van RWB Waalwijk mengt zich in de bestuurlijke zaken

0
140

De 33-jarige Nicky Ligtvoet zet zich in voor de technische commissie van RWB Waalwijk. Het is altijd zijn ambitie geweest daar onderdeel van uit te maken. Daarbij is hij ook onderdeel van het hoofdbestuur, een echt verenigingsmens.

 Nicky is sinds zijn zevende al te vinden op de vereniging. “Ik heb zelf tot aan de A jeugd, nu JO19, gevoetbald. Dit deed ik altijd bij RWB”, aldus Ligtvoet. Binnen de club is hij eigenlijk vanzelf overal in doorgerold. Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend dat er al lang ambitie is om een vrijwilligersfunctie op een club te bekleden. Voor Nicky is dat echter niet het geval. “Altijd heb ik het leuk gevonden mee te denken en te beslissen over voetbalzaken. Ik ben begonnen als coördinator en daarna plaatsgenomen in de TC. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de bovenbouw van de jeugd. Daarnaast ook sinds vijf jaar lid van het hoofdbestuur. Ik heb altijd de ambitie gehad om ook in het hoofdbestuur plaats te nemen. Je krijgt alles mee binnen de club en kan meedenken over zaken die spelen in de club. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld druk bezig met verduurzaming wat een interessant item is”, vertelt hij.

mandemakers banner

Betrokkenheid

“Ik vind het leuk om op bestuurlijk vlak mijn bijdrage te leveren aan de club. Meedenken en beslissen zit in mij. Ook in de TC is dat het geval”, vertelt Nicky. Toch is dat niet de enige reden voor hem om betrokken te zijn. “Vrijwilliger zijn is een hele eer binnen een mooie club als RWB. Vaak krijg je complimenten vanuit ouders en spelers. Helaas is dat niet altijd het geval. Wat ik hiermee wil meegeven is dat sommige mensen vergeten waar het begrip vrijwilliger voor staat. Ik durf met alle zekerheid te zeggen dat onze gehele TC een Rood Wit Blauw hart heeft en daardoor beslissingen maakt die gebaseerd zijn op het plezier en prestatie van zowel een speler alsmede een trainer of leider”, aldus Ligtvoet.

Verenigingshart

Nicky is te omschrijven als een echte verenigingsman, met een hart voor de club. Dat kan een reden zijn van zijn activiteit bij de club. “Dat ik ontzettend trots ben op onze club. Landelijk daalt het aantal vrijwilligers. Bij RWB kunnen we gelukkig nog een beroep doen op vele vrijwilligers. Ik vind het niet zo vanzelfsprekend dat mensen voor een vrijwilligersvergoeding heel het weekend achter de bar staan, een wedstrijdje op zaterdag ochtend fluiten of bijvoorbeeld urenlang kwijt zijn met taken in en rondom het gebouw. We mogen eens wat meer stilstaan en waardering uitspreken voor deze mensen! Daarnaast vind ik het ook mooi om te zien dat we de jeugd steeds meer kunnen integreren in RWB zoals het trainen van een jeugdteam of het trainen van jeugdkeepers of het fluiten van wedstrijdjes van de jongste jeugd op zatedag.”

Verbintenis

Een vereniging zorgt voor een verbinding binnen een gemeente. Mensen leren elkaar kennen en doen sociale contacten op in het verenigingsleven, iets wat je elders minder snel ziet gebeuren. Er ontstaan vriendschappen, maar ook kleine rituelen. “Op donderdagavond pak ik graag een biertje pakken in de kantine. Ik wil dan ook het liefst niet naar achter worden geroepen voor een overleg. Maandag tot en met woensdag ben ik daarvoor beschikbaar. Op donderdag wil ik lekker “slap ouwehoeren” onder het genot van een goud glas. Dit heb ik ook erg gemist toen de horeca gesloten was in de COVID tijd”, vertelt hij. Door dit ritueel sluit hij ook af welke vrijwilliger hier veel in betekent: “Ik wil eigenlijk niemand hierin tekort doen, maar mijn bewondering gaat toch wel uit naar Carola Bruurmijn. Zij is kantine beheerster, maakt de kantine en kleedkamers schoon en doet nog een aantal (onzichtbare) taken. Je hoeft maar iets aan haar te vragen en het is vaak wel mogelijk. Geregeld zijn het dingen die bij een andere club dan weer totaal niet kunnen, dat heeft toch ook wel de charmes van RWB.”

 

Klik op de voor een recent artikel over RWB