Nick Geluk (30) hangt na dit seizoen zijn kicksen aan de wilgen, maar verloren voor Slikkerveer gaat hij niet. Hij is het nieuwe bestuurslid technische zaken die de club het zaterdagvoetbal in moet leiden.
Geluk maakt dit seizoen nog ‘gewoon’ deel uit van de eerste selectie van de Ridderkerkse vereniging, terwijl hij binnenkort ook aan zijn nieuwe functie begint. “Formeel moet mijn kandidaatschap nog door de ledenvergadering bekrachtigd worden, maar ik ben me al het inwerken”, zegt hij.
Zijn rol als speler van het eerste is dit seizoen beperkt tot wat hij zelf noemt ‘de ideale twaalfde man’. “Ik heb met trainer Driss el Akchaoui afgesproken dat hij mij als invaller kan inzetten waar hij denkt dat nodig is. Als we voorstaan als extra slot op de deur, als we achterstaan en een breekijzer nodig hebben in de aanval.” Zo was hij dit seizoen al van waarde met doelpunten zoals tegen Irene’58.
“Ik hoop ook in het vervolg van de competitie nog van waarde te kunnen zijn. En wie weet wat er aan het einde van het seizoen nog in het vat zit.” Na negen speelronden staat Slikkerveer op de vijfde plaats in de derde klasse op maar twee punten van nummer twee SC Emma.
Geluk groeide de afgelopen seizoenen toe naar een afscheid. “Ik ben drie seizoenen geleden bewust teruggekeerd naar Slikkerveer, de club van mijn vrienden. Ik speelde bij Sportclub Feyenoord en had er de opmars van de vierde naar de eerste klasse meegemaakt. Op een gegeven moment gingen andere dingen in het leven tellen. Werk, maar ik ben ook iemand die graag rondreizen maakt. Ik ben de afgelopen jaren al op diverse plekken geweest, Amerika, Canada, China, Georgië. Rugzak op en gaan. Ik heb dus ook de wat minder bekende landen gedaan. Georgië en China waren heel bijzonder. Georgië is een prachtig land dat de beste wijnen van de wereld produceert.”
Dat hij als voetballer is opgebrand heeft ook te maken met zijn jeugd. Via SC Feyenoord schopte hij het tot de belofenploeg van de stichting. Hij speelde er met onder anderen Jordy Clasie en Jefferson Cabral. Waar die spelers de weg naar De Kuip vonden, koos Geluk voor een andere weg: die van studie op de Universiteit van Leiden. “Ik had ook kunnen proberen om bij een club in de eerste divisie een contractje af te dwingen, maar een studie volgen leek mij duurzamer.”
In zijn Feyenoord-tijd kon Geluk worden gekarakteriseerd als een ‘pijlsnelle’ linksbuiten. “Dat is wat minder geworden”, zegt hij met een lach. “Gaandeweg ik ouder ben geworden, ben ik ook verder in het elftal gezakt. Ik heb het geluk gehad dat ik nooit blessures heb gehad. Kleine pijntjes daar liep ik mee door. Ik ben van de categorie dat met een spierblessure in mijn bovenbeen gewoon speelde.”
Als bestuurslid technische zaken moet hij de gang van zondag naar zaterdag begeleiden. Vanwege de mogelijkheid horizontaal over te stappen, is het Slikkerveer veel aan gelegen om een goed klassement neer te zetten. “Het is geen seizoen voor spek en bonen”, erkent Geluk. “De derde klasse lijkt me wel veilig, maar wie weet kunnen we nog meedoen om promotie naar de tweede klasse. Ik vind dat je altijd het hoogste moet nastreven. Of we goed genoeg zijn voor de zaterdag-tweede klasse zien we later wel weer.
Klik op sv Slikkerveer voor een ander artikel