Nederlaag Hellevoetsluis met perspectief

0
98

Werd vorige week tegen Kethel-Spaland nog de slechtste wedstrijd in jaren op de mat gelegd, in de topper tegen Sparta was het veldspel van Hellevoetsluis al vele malen beter. Helaas leverde dat geen resultaat op en werd er met 0-1 verloren.

Op een opnieuw drukbezocht ING Sportpark, waar de wedstrijd mede werd gadegeslagen door de nieuwe voorzitter van de BVO van Sparta, Leo Ruijs, die zowel in de rust als na afloop ook nog even de moeite nam de bestuurskamer te bezoeken en Hellevoetsluis als een mooie club omschreef, voltrok zich een aantrekkelijk schouwspel. Zoals wel vaker begon Hellevoetsluis niet goed aan de wedstrijd en was het Sparta dat al na 10 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Een corner belandde bij de tweede paal, waar een Spartaan ongedekt kon inkoppen. In de wetenschap dat de Hellevoeters de laatste weken toch al moeilijk scoren, gingen de kopjes even hangen, maar Sparta profiteerde niet van deze mentale dreun. Ook het uitvallen van Onur Furuncu was een tegenvaller voor de Brielsestraatwegbewoners, maar gedurende de eerste helft kwam Hellevoetsluis beter in de wedstrijd en moest Sparta terug. Davy Mierop kreeg de grootste kans voor de Hellevoeters, maar wist deze niet te verzilveren.

Ook in de tweede helft was het balbezit voor de mannen van Edwin de Koning en leidde dat tot goede combinaties, waarbij de ingevingen met name van Brian Poelman moesten komen. Sparta trok zich terug en liet Hellevoetsluis het spel maken, maar de combinaties stierven vaak in schoonheid, waarbij de voorwaartsen amper werden bereikt. Veelzeggend was het dat de doelman van Sparta in de gehele tweede helft niet één redding hoefde te verrichten. Laatste man Remon Haze werd nog vervangen door een extra spits, zodat Hellevoetsluis achterin 1-op-1 ging spelen om de gelijkmaker te forceren, maar Sparta leunde achterover en gokte op de counter. De beste kansen waren in de omschakeling dan ook voor Sparta, maar telkens werd de overtalsituatie niet goed uitgespeeld of redde doelman Ti-Jey Bins de situatie. Zo bleef het tot het einde spannend, maar de Hellevoeters konden Sparta niet meer in verlegenheid brengen, zodat de nummer één van vorig seizoen voorlopig even af moet haken in de strijd om de bovenste plaatsen.