Oirschot Vooruit wint derby bij Best Vooruit

0
64

Na 85 minuten spel was men in de veronderstelling dat de veel besproken derby tussen Best Vooruit en Oirschot Vooruit zou dood bloeden in een teleurstellende doelpuntloze wedstrijd. Zoals zo vaak zat het venijn in de staart en zo zal Best Vooruit dit ook hebben ervaren.

Het duurde ruim twintig minuten in de eerste helft voordat er enigszins een gevaarlijk spelmoment in de wedstrijd optrad. Dit ontstond doordat de spits van Best Vooruit een schot op goal afleverde waarbij de bal rakelings langs het doel ging en het publiek voor de 1e keer wakker werd geschud.

Tot bijna aan het rustsignaal duurde het voordat het publiek voor de 2e keer op het puntje van de stoel werd gemanoeuvreerd. Best Vooruit kwam met een hard schot op goal dichtbij een 1-0 voorsprong. De teams konden echter ongeschonden de kleedkamer ingaan, want vrije trap ging hard tegen de lat en weer terug in het veld.

Na de rust kwam na ruim 10 minuten de eerste reële kans van Oirschot Vooruit. Max van Kollenburg bracht vanaf links de bal voor het doel van Best Vooruit waarbij Fons Meeuwis een kans had om de bal binnen te koppen. De keeper van Best Vooruit wist een doelpunt te voorkomen.

Binnen 10 minuten hierna een identieke situatie maar dan voor het doel van Oirschot Vooruit maar door het goede verdedigingswerk van Koos Gloudemans bleef het scorebord onveranderd. In de 80e minuut een vrije trap genomen door Max van Kollenburg die Alex van Overdijk in de gelegenheid bracht de bal binnen te koppen. Ook dit keer was het helaas geen doelpunt. Kort hierna wordt Dorus van de Wal vervangen door Max Vervoort.

In de 85e minuut ontsnapt Oirschot Vooruit aan een achterstand omdat de bal na een mooie aanval van Best Vooruit rakelings langs het doel gaat. Uiteindelijk kwam in de 89e minuut de bevrijding. Joris Swaanen bracht met een mooie trap de bal voor het doel van Best Vooruit waar Max van Kollenburg, de kleinste van het veld, met een schitterende kopbal de stand op 0-1 bracht.

Met deze overwinning blijven de groen-witten ongeslagen en heeft het zich kunnen handhaven op de vierde plaats in de stand van deze competitie.