Marijn Blaeke blij met de kansen die hij krijgt bij Hontenisse

0
259
Marijn Blaeke vv Hontenisse

KLOOSTERZANDE – Veel van zijn voormalige teamgenoten uit de JO19 maakten de stap naar de eerste selectie of waaierden uit naar onder andere HVV’24. Marijn Blaeke (22) sloot aan bij de tweede selectie van Hontenisse, waar hij de afgelopen drie seizoenen voetbalde. Tót hij dit seizoen de kans kreeg zich te laten zien bij het eerste elftal. Die kans greep hij met beide handen aan.

“Ik had het ook niet meer direct verwacht. Al heb ik altijd wel de ambitie gehad om ooit te proberen de stap naar het eerste te maken. Bij de JO19 speelde ik ook altijd veel. Bij het tweede elftal heb ik zowel voetballend, maar toch ook tactisch wel stappen gemaakt. Dat was de trainers van het eerste ook opgevallen en toen Jules van Dijke geblesseerd raakte kreeg ik mijn kans en die heb ik gepakt. Want inmiddels sta ik vrijwel wekelijks in de basis en probeer ik die rol zo goed mogelijk te vervullen.”

De centrale verdediger geniet nu dat hij eindelijk zijn persoonlijke doelstelling heeft behaald. Al beseft hij ook dat het nu zaak is om te blijven waar hij is gekomen. “Als Jules niet geblesseerd was geraakt, dan had ik wellicht er niet in gestaan. Maar soms is de pech van de ander het geluk voor jezelf. In het tweede elftal ben ik altijd blijven doorknokken om een betere voetballer te worden. Je hebt vaak spelers die overlopen van het talent, maar die de mentaliteit niet hebben om er alles uit te halen. Dat vind ik zonde.”

”Laten we het er op houden dat bij mij de combinatie is van vijfenzestig procent mentaliteit en vijfendertig procent talent. Want van mezelf besef ik heel goed, dat ik niet de allerbeste ben, maar met alleen talent kom je er ook niet. Ik moet het vooral van mijn mentaliteit, werklust en instelling hebben. En dat heb ik altijd gedaan en nu blijkt dat ook die weg lonend kan zijn.”

Blaeke is momenteel bezig met zijn master Accountancy & Financial Management in Rotterdam, waar hij aan zijn laatste jaar bezig is. “Het voetbal is voor mij dan een heel prettige uitlaatklep om mijn energie op het veld eruit te gooien. Dat doe ik altijd vol overgave en op honderd procent. Zowel de trainingen als de wedstrijden. Die drive om altijd te blijven gaan, dat is wellicht de reden dat de trainers me nu de kans hebben gegeven en de opdrachten die ik krijg, die probeer ik zo goed mogelijk in te vullen.”

Ook volgend seizoen onder de nieuwe trainer Carlo van Grimbergen hoopt de verdediger dat hij ook hem kan overtuigen. “Zover is het echter nog lang niet, want we hebben eerst nog een klus te klaren om niet te degraderen naar de vierde klasse. Daarvoor zijn we in mijn ogen te goed en beschikken we over genoeg kwaliteit. Al is het dan wel zaak om toch wedstrijden te winnen en de broodnodige punten te pakken. Sowieso directe degradatie ontlopen is de opdracht en dan daarna via de nacompetitie derdeklasser blijven. Dat zal enorm lastig worden, maar je moet er wel altijd vol voor blijven strijden. Dat heb ik de afgelopen jaren zelf ook gedaan en het is mij ook gelukt om te komen waar ik wilde zijn. Hopelijk kunnen we dat nu als team ook realiseren.”

Klik op VV Hontenisse voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Hontenisse voor meer informatie over de club.