Mozes Hoppenbrouwer van Roda’46 heeft mooie ambities als trainer

0
410
mozes-hoppenbrouwer-roda-46

Vandaag gaan we in gesprek met Mozes Hoppenbrouwer van Roda’46. Hier speelt Mozes in het eerste, maar traint ook de JO16-1. ”Mijn ambities liggen uiteindelijk wel bij een BVO of top amateur niveau.”

Hoe bent u bij de club gekomen?
Mozes Hoppenbrouwer wilde altijd op een hoog niveau voetballen en vanwege zijn familie in Leusden kon hij een proeftraining doen bij Roda’46 B1. Hoewel er sceptisch werd gereageerd, wist hij uiteindelijk te overtuigen en werd hij topscorer van het team. Na een korte periode bij vv Hooglanderveen keerde hij terug naar Roda’46 en kon hij zijn trainerscarrière combineren met het spelen bij zondag 1.

Wat is uw band met de club?
Mozes heeft een sterke band met de club. Vanaf het moment dat hij er kwam, heeft hij zich ingezet voor verschillende taken zoals bardiensten, teamtrainingen en hand- en spandiensten. Hij is bijna vier à vijf dagen per week betrokken bij de club en haalt er veel voldoening uit.

Wat wilt u bereiken met de club?
Mozes hoopt dat alle eerste elftallen van Roda’46 weer op een hoog niveau kunnen spelen, vergelijkbaar met de tijd dat hij in de jeugd speelde en alle teams in de 2e divisie actief waren. Hij droomt ervan om wekelijks tegen profclubs te spelen en wil graag dat de zondag 1 in de 2e klasse gaat spelen en de zaterdag 1 in de 4e divisie. Daarnaast streeft hij naar meer samenwerking binnen de vereniging, met als doel eenheid te creëren en de tweedeling tussen zaterdag en zondag te doorbreken.

Blik op het huidige seizoen:
Het JO16-1 team is recentelijk kampioen geworden in de 6e divisie, hoewel ze eigenlijk op een hoger niveau thuishoren. In de najaarscompetitie maakten ze tot acht minuten voor het einde van de laatste wedstrijd kans op het kampioenschap, maar door een fout in de verdediging gingen ze met lege handen naar huis. Na de winterstop waren ze vastberaden om dit niet opnieuw mee te maken en hebben ze vrijwel alle wedstrijden overtuigend gewonnen. Mozes is trots op het team en de groei die ze hebben doorgemaakt, waarbij ze ook de interesse van profclubs hebben gewekt. Hij benadrukt ook de waarde van zijn assistenten Hidde ten Hoor en Beau Arts, met wie hij waardevolle discussies heeft gehad die hebben bijgedragen aan het succes van het team.

Blik op de toekomst:
Volgend seizoen zal Mozes samen met Twan Epe de JO18-1 trainen. Hij hoopt zijn UEFA B-opleiding succesvol af te ronden onder begeleiding van Twan Epe en heeft als doel om uiteindelijk UEFA A te behalen. Zijn ambities liggen bij BVO’s en topamateurclubs. Met Roda’46 zondag 1 speelt hij nog nacompetitie, waarbij hij hoopt te promoveren naar de 2e klasse. Als dat niet lukt, wil hij in het nieuwe seizoen weer bovenin meedraaien. Hij kijkt uit naar de toekomst, maar geniet eerst van een welverdiende vakantie.

Klik hier voor meer artikelen over Roda ’46.
Klik hier voor meer informatie over Roda ’46.