Maar liefst drie Brabantse clubs strijden voor promotie naar de Eredivisie

0
189
Keuken Kampioen Divisie Eredivisie logo's

De play-offs voor promotie en degradatie voor de Eredivisie staan op het punt van aanvang. Deze spannende fase omvat drie rondes, waarbij in de eerste ronde uitsluitend teams uit de Keuken Kampioen Divisie betrokken zijn. Het startschot wordt gegeven op maandag, met FC Eindhoven als gastheer voor Almere City.

Op dinsdag en zaterdag zullen VVV-Venlo en Willem II elkaar treffen, evenals MVV Maastricht en NAC Breda. De winnaar van het duel tussen MVV en NAC Breda het zal opnemen tegen FC Emmen, de nummer zestien van de Eredivisie, in de halve finale.

De halve finales zullen ongetwijfeld voor extra spanning zorgen. Op 31 mei zal FC Emmen de strijd aangaan met de winnaar van het duel tussen VVV-Venlo en Willem II. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op het veld van de eerstedivisieclub, gevolgd door de terugwedstrijd op 3 juni op de oude Meerdijk.

Op 30 mei en 3 juni kunnen we genieten van een andere intense halve finale tussen de winnaar van MVV-NAC en FC Eindhoven-Almere City. De winnaar hiervan zal de finale gaan spelen voor promotie en/of degradatie.

Op 6 juni en 11 juni bereiken we het hoogtepunt van deze enerverende play-offs. De finalisten zullen de confrontatie met elkaar aangaan in de beslissende strijd om te bepalen welk team het volgende seizoen een plek verdient in de Eredivisie.

Hieronder vindt u het schema van de play-offs, zodat u geen enkel moment van deze boeiende fase hoeft te missen:

Eerste ronde (22/23 mei en 26/27 mei):

A: FC Eindhoven-Almere City
B: VVV-Venlo-Willem II
C: NAC Breda-MVV Maastricht

Halve finales (30/31 mei en 3 juni)

D: winnaar B-winnaar A
E: winnaar C-FC Emmen

Finale (6 juni en 11 juni)

Winnaar D-winnaar E

Klik op Eredivisie voor meer artikelen over de Eredivisie.
Klik op Eredivisie voor meer informatie over de Eredivisie.