Larry van Ommen moet na drie coronaseizoenen weg bij RWB: “Ik ga dit nooit vergeten”

Een carrière van een voetballer of trainer kun je niet plannen. Dat bleek ook het geval te zijn voor Larry van Ommen. Nadat hij als speler van RWB een punt achter zijn actieve loopbaan zette, keerde hij na een jaar bij vv Dongen terug als hoofdtrainer van ‘zijn’ club. Hij kreeg de kans om hoofdtrainer te zijn en die kans greep hij met beide handen aan. Het avontuur stopt aan het einde van het seizoen, tot teleurstelling van de jonge oefenmeester. Wat rest is de enorme drive om er dit seizoen nog alles uit te halen wat er in zit.

mandemakers banner

WAALWIJK – De mededeling dat RWB niet met hem verder wil kwam aan bij Van Ommen, daar is hij eerlijk in. “Ze vonden drie seizoenen lang genoeg. Ergens snap ik dat wel. Maar wat voor seizoenen zijn dit geweest? Daar zat ik een beetje mee, vond ik zelf lastig. In deze drie seizoenen hebben we misschien in totaal één seizoen gespeeld.”

Uiteindelijk zal Van Ommen met een positief gevoel terugkijken op zijn eerste stappen als hoofdtrainer. “Ik ga dit nooit meer vergeten. In het eerste seizoen zijn we met tien punten voorsprong gepromoveerd. Vorig jaar stonden we na vier gespeelde wedstrijden met tien punten ook bovenaan. De eerste twee seizoenen zijn we heel goed begonnen. Dit jaar was de voorbereiding ook goed, we wonnen de Waalwijk Cup. Maar vervolgens verloren we de eerste vier wedstrijden, dat had niemand aan zien komen.”

Na zeven wedstrijden staat de teller op vier punten. Te weinig, weet ook Van Ommen. “Maar we hebben twee wedstrijden minder gespeeld dan de rest. Als we die winnen, staan we in de middenmoot. Er is nog niks aan de hand.” Hij rekende er niet op dat hij met RWB even kampioen zou worden, maar vooraf was een plek bij de bovenste vijf het doel.

Nog steeds kijkt Van Ommen, die bij vv Dongen als assistent begon met videobeelden en dat ook bij zijn huidige club heeft uitgezet, omhoog met RWB. “Ik ga mij tot het einde van het seizoen keihard inzetten, om te laten zien dat wij het wel kunnen, dat de chemie goed is en de spelers wel willen gaan, want er werd gezegd dat dat nu niet het geval was. Ik hoop dat we nog heel veel punten gaan halen. We hebben een te goede ploeg om te degraderen. Als het straks weer loopt, denk ik dat we zeker nog in het linkerrijtje kunnen eindigen.”

En dan? Er volgt een afscheid van het eerste elftal van RWB, de club waar hij ook trainer is van het elftal van zijn zoontje (JO10-1). Ik ben een beetje aan het nadenken. Voor mijn ontwikkeling ga ik het liefst door. Maar ergens denk ik: het is misschien goed als ik thuis ben.” Van Ommen is net vader geworden, van de vierde. “Dat is wel druk, zeker met het trainen en werk. En ik heb ook nog een voetbalsportschooltje en een eigen lasergamebedrijfje.” Een tussenjaar zou er kunnen komen, maar Van Ommen weet als groot voetballiefhebber ook dat het dan echt wel weer gaat kriebelen om aan de slag te gaan. “Ik heb thuis ook gezegd: als er nu iets op mijn pad komt, ga ik sowieso praten. Bij een mooie club zou ik best verder willen.”

Voor meer informatie over RWB, klik hier.
Meer artikelen lezen over RWB, klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.