Jon Herselman hoopt op sportief betere tijden voor Kapelle

0
511
Jon Herselman - VV Kapelle

Maar liefst zevenentwintig seizoenen speelde Jon Herselman in het eerste elftal van v.v. Kapelle. Op het hoogtepunt speelde hij met ‘zijn’ club zelfs in de 1e Klasse. Een niveau waarvan de Bevelandse formatie een stuk is afgedwaald. Tot verdriet van de nog altijd voetballende wethouder.

“Het is doodzonde dat ze zich in de derde klasse niet rechtstreeks hebben veilig gespeeld en nu via de nacompetitie zich moeten redden. Voor een vereniging van deze omvang mag dat eigenlijk helemaal niet gebeuren. Ik heb tot mijn vijfenveertigste in het eerste gespeeld en nooit speelden we zo laag. Voor de balans richting je tweede elftal, waarin ik zelf nu nog altijd meespeel overigens, is dat ook doodzonde. Want we spelen reserve tweede klasse en dat zou met het eerste eigenlijk dan ook minimaal zo moeten zijn! Maar de realiteit is anders en daar moeten we mee omgaan. Het is zaak om te proberen weer zo snel mogelijk de sportieve weg omhoog in te zetten. Want als het eerste elftal minder draait, dan merken wij dat in het tweede en de elftallen eronder logischerwijs ook.”

Toen Herselman negen jaar geleden stopte bij het eerste elftal ging hij in eerste instantie in het derde elftal spelen. Maar van echt afbouwen kwam het niet. “Ik ben vrij snel weer bij het tweede gaan spelen. Ik voelde me nog fit en ben van nature altijd competitief ingesteld. Bij het eerste wilde en ging dat niet meer, maar bij het tweede nog prima. Het afgelopen seizoen was ik aanvankelijk alleen assistent-trainer bij het tweede, maar de spoeling werd op een gegeven moment dermate dun dat ik met grote regelmaat zelf aan de bak moest. En dan vaak ook nog negentig minuten. Maar ik ben fit en het gaat me nog altijd heel goed af.”

Het enige is dat het herstel nu toch wat langer duurt dan voorheen. “Dat is logisch, maar je moet goed voor je lichaam zorgen en dan valt het wel mee al merk ik wel dat het allemaal wat langer tijd vraagt. Al jarenlang ben ik als wethouder werkzaam en werk dus veel en onregelmatig, maar voetballen en één keer trainen deed ik altijd. En dat probeer ik zo lang mogelijk vol te houden, want het spelletje blijft simpelweg veel en veel te leuk. Zo lang het lichaam het toelaat zal ik altijd wel bezig blijven. Bovendien heb ik in het tweede nu ook meer dan regelmatig met mijn zoon in één elftal gespeeld en ook dat is een bijzondere ervaring. Ook iets wat niet voor heel veel mensen is weggelegd dus ook iets om te koesteren.”

Wel is het zo, dat Herselman komend seizoen, evenals de trainer, stopt bij het tweede elftal. In welke hoedanigheid hij na de zomer bij Kapelle actief blijft is nog even ongewis. “Ik ben een op en top Kapelle-man en met uitzondering van één seizoen Bevelanders, hier altijd actief geweest. Het is een geweldige vereniging, een club die leeft ook hier in het dorp. Maar met meer dan zeshonderd leden moet je eigenlijk tweede klasse spelen en niet hoeven te knokken om de derde klasse te overleven. Voor ons was bij het tweede de motivatie en het plezier even weg, zeker omdat het een lastig jaar was op sportief gebied. Maar in het voetballen zelf heb ik nog altijd heel veel plezier. Ik blijf er bovendien heerlijk fit door en haal daar ook mijn voldoening uit. Dus dat Kapelle-shirt trek ik na de zomer echt weer aan, maar in welk elftal dat uiteindelijk wordt dat moet ik nog even bekijken.”

Klik op vv Kapelle voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Kapelle voor meer informatie over de club.