‘Knollentuin’ is verleden tijd bij Haaften

0
814
VV Haaften kunstgras

Het was eigenlijk het mooiste cadeau dat de inmiddels ruim 100 jaar oude voetbalvereniging Haaften zich had kunnen wensen: kunstgras op het eigen complex. Eindelijk is het zover: de werkzaamheden om het kunstgrasveld te starten zijn inmiddels in volle gang.

HAAFTEN – Gekscherend en enigszins smalend wordt er door spelers binnen maar ook buiten de club gesproken over het veld van Haaften op sportpark Elzenbos. De omschrijving ‘knollentuin’, vanwege de bepaald niet egale grasmat, valt dan ook wel eens als de omstandigheden worden omschreven waaronder gevoetbald moet worden.

Die geluiden zullen in de naaste toekomst verstommen, want eind mei is gestart met de aanleg van het kunstgrasveld waar Haaften zo nadrukkelijk naar uitkeek. Vorig jaar april stemden de leden tijdens de ledenvergadering al in met de aanleg van de kunstgrasmat, nadat Niek Huijberts van de gemeente West Betuwe een presentatie over de plannen had gegeven. Ruim een jaar later kon eindelijk een aanzet tot de realisatie worden gegeven.

De voorbereidingen waren echter al in een eerder stadium begonnen. Haaften startte in april met de voorbereidingen en gaf aan zelf de oude afrastering en ballenvangers te zullen verwijderen zodat in mei de aanleg van het nieuwe veld volgens planning kon worden gestart. En dat is niet het enige: er worden ook nieuwe doelen en zes lichtmasten geplaatst. Het huidige hoofdveld, dat uit natuurgras bestaat, wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe toplaag. Door de werkzaamheden kon de club aan het einde van de voetbaljaargang tijdelijk geen gebruik maken van de eigen velden. Er was al gekeken naar een uitwijkmogelijkheid en die werd – voor enkele wedstrijden gevonden bij Rhelico in Rumpt.

Kampioenschap
Door de aanleg van het kunstgras moest de traditionele slotdag van voetbalvereniging Haaften ook nog eens naar voren gehaald worden. Die werd op de kalender ‘gesleept’ naar zaterdag 20 mei en meteen tot ‘Super Satuday’ gebombardeerd. Want naast de belangrijke wedstrijd van het eerste team tegen ONI (1-1, met een treffer van Kevin van de Velde) stond ook de kampioenswedstrijd van de onder 23 tegen Theole op het programma. Een wedstrijd dus nog op het complex voor de aanleg van het kunstgras. En ‘onder 23’ liet zich op Elzenbos niet meer de kaas van het brood eten en inde met een uitermate overtuigende 8-0 triomf het kampioenschap (zie foto). Met drie punten voorsprong op nummer twee, OJC Rosmalen onder 23-2, was de titel en het feest een feit.

 In verband met de start van de werkzaamheden met betrekking tot de aanleg van het kunstgrasveld was er dit jaar ook geen centrale jeugdafsluiting. In plaats daarvan wordt het begin van het nieuwe seizoen op grootse wijze gevierd met een fantastisch voetbalevenement voor de jeugd tot en met JO15.

Klik op Haaften voor meer artikelen over de club.
Klik op Haaften voor meer informatie over de club.