Buitenlandse trip voor walking footballers van GSC/ODS

0
298
walking-football-gsc-ods

Of het walking football bij GSC/ODS een succes is? De vraag stellen is hem beantwoorden, want de veteranen onder de voetballers bij de fusieclub hebben een geweldig seizoen achter de rug. Een seizoen, dat zelfs eindigde met een heus ‘trainingskamp’ in het Griekse Parga waar de deelnemers aan het walking footballl – versterkt met spelers uit het 35+-team van GSC/ODS – een prima tijd beleefden.

Het walking football is een vast onderdeel geworden van het voetbalaanbod binnen de vereniging. Op maandagochtend en donderdagavond zijn de routiniers onder de voetballers op het complex van sportpark Stadspolders te vinden om hun partijtje te spelen. Zomer- of winterstop kennen de spelers niet: zij spelen het hele jaar door, ongeacht de weersomstandigheden. De ondergrond waarop gespeeld wordt verschilt per keer: kunst- en natuurgras wisselen elkaar per bijeenkomst af.

GSC/ODS is erin geslaagd om van het walking football een echt groepsgebeuren te maken. Officieel heet het dat de voetbalvorm in een 6 tegen 6-format met de bekende regels – geen lichamelijk contact, geen slidings, bal niet op heuphoogte, geen keeper, intrap of –worp naar jezelf – gespeeld wordt, maar per keer wordt via de groepsapp bepaald wie er zijn en hoe er gespeeld wordt. Dat gebeurt ook tijdens de zomer- en winterperiode. Voor nieuwsgierigen is het mogelijk om één keer vrijblijvend mee te doen, voordat het lidmaatschap aanvaard kan worden.

Gate
De activiteit blijft dus niet beperkt tot de Dordtse stadsgrenzen, maar gaat daar dus ver buiten met de recente trip naar Griekenland. In Parga werden twee wedstrijden gespeeld op het fraaie kunstgrasveld van de plaatselijke FC en het ontspannen op het strand werd afgewisseld met pittige wandelingen, onder meer naar de hooggelegen burcht boven het stadje. 

Het had overigens weinig gescheeld of acht mannen van dit gezelschap waren in Griekenland achter gebleven. Zij slaagden erin om, ondanks dat zij ruim op tijd aanwezig waren op het vliegveld, voor een gesloten gate te komen te staan omdat zij – uitgezonderd prominent walking football-deelnemer Thijs Blom – te laat naar de juiste ‘slurf’ waren gegaan. ,,De piloot, een uiterst kordate dame, zag mijn bezorgde blik. Ze waren écht op tijd en écht niet beschonken of zo. Ze knikte en liet de luchthaven weten. Laat die acht oude mannetjes alsnog door, want zonder hen vertrek ik niet’’, tekende Blom het relaas van de bijna gemiste terugreis op.

De walking footballers van GSC/ODS keerden derhalve toch veilig terug op Nederlandse bodem en zullen ook de komende maanden weer op sportpark Stadspolders aanwezig zijn na een geslaagd trainingskamp met alsnog een happy end. 

Klik hier voor meer informatie over GSC/ODS
Klik hier voor meer artikelen van GSC/ODS