Jesse van Bezooijen wil afrekenen met blessureleed

0
132

Het verhaal van SteDoCo-nieuwkomer Jesse van Bezooijen is een opsomming van een hele rits zware blessures. Hij oogt op dit moment fit en hopelijk kan hij voor SteDoCo zijn minuten gaan maken.

Jesse van Bezooijen komt uit het nabij Breda gelegen Bavel. Daar voetbalde hij tot zijn twaalfde jaar en liep in de tussentijd al eens stage bij Willem II. Daarna koos hij voor NAC. Als A-junior onderging hij zijn eerste knieoperatie omdat zijn meniscus stuk was. ,,Vervolgens ontstond er een probleem met het kraakbeen waardoor ik er een jaar uitlag.” Na zijn herstel sloot hij meteen aan bij de hoofdmacht van NAC en vanaf eind oktober 2014 speelde hij vijf wedstrijden, voor de beker tegen Fortuna Sittard en in de eredivisie. ,,In de wedstrijd tegen FC Utrecht scheurde ik een spiertje in de hamstring. Bij de nieuwe trainer, Robert Maaskant, kwam ik niet in de plannen voor. Met de komst van Marinus Dijkhuizen kwam ik weer in beeld, maar scheurde in de eerste wedstrijd mijn achillespees af en was weer een jaar klaar.”

Vervolgens werd Stijn Vreven aangesteld als trainer. Van Bezooijen was een paar maanden fit maar een nieuwe knieoperatie maakte een einde aan het leven van de profvoetballer. Hij wilde zelf de regie in handen houden, nam in zijn hoofd definitief afscheid van ‘het wereldje’ en ging aan zijn maatschappelijke carrière werken. Daarbij gesteund door jobcoach Arjan Ebbinge van de spelersvakorganisatie VVCS. Vorig seizoen sloot Van Bezooijen aan bij Zwarte Leeuw in het Belgische grensdorp Rijkevorsel waar ook Benjamin van Wanrooij, nu eveneens spelend voor SteDoCo, actief was.

,,Daar heb ik geen enkel probleem meer gehad. Het moet puur aan de belastbaarheid hebben gelegen. Bij NAC trainden wij negen keer per week. Die paar dagen extra rust die ik nu heb maakt kennelijk net het verschil.”

Andere wereld
De overstap van het Belgische Zwarte Leeuw naar het Zuid-Hollandse SteDoCo bracht de 24-jarige Van Bezooijen in een andere wereld. ,,De Belgen zijn wat timide en behoudender. Zij spreken zich niet zo direct uit. Bij SteDoCo worden in de kleedkamer weer die echte voetbalgrappen gemaakt. Dat is een wereld van verschil.” Van Bezooijen sloot bij SteDoCo na een vakantie van drie maanden aan. ,,Dat was voor mij ook nieuw. Zo’n lange periode vrijaf heb ik in de voetballerij nog nooit meegemaakt. Het kwam ook omdat in België de competitie vroeg afgelopen is.” Op het moment dat wij Jesse van Bezooijen spraken was hij nog niet hersteld van een knieblessure die hij opliep in het bekerduel tegen Westlandia. Inmiddels heeft hij zijn eerste minuten voor SteDoCo alweer gemaakt. Het wordt voor hem zoeken naar een plaats in het team. ,,Dat is ongetwijfeld zo. Ik ben natuurlijk pas weer in november aangesloten. Ik zie dat mijn collega’s in het centrum een hoog niveau hebben. Ik zal moeten strijden voor mijn plekje. Dat is nog niet een, twee, drie voor elkaar. Bij NAC was ik dat gewend hoewel ik daar door mijn blessures bijna niet speelde. Bij Zwarte Leeuw speelde ik alles, maar bij SteDoCo ligt het niveau toch wat hoger. Bovendien wordt er bij SteDoCo echt gevoetbald. In België ramde je de bal naar voren en werd er daarna pas gevoetbald.”