In Gesprek Met: Danny van Heumen

0
114

Danny van Heumen (51) is sinds 2 november de nieuwe voorzitter van de voetbalvereniging S.V.W. uit Gorinchem. Hij volgt Jack Oostrum op die hiervoor 4 jaar voorzitter is geweest.

Voetballer en bestuursfunctie
Van Heumen is op 8 jarige leeftijd begonnen met voetballen bij S.V.W. en is nog steeds actief als speler bij het 3eelftal op de zaterdag. Hij heeft een aantal jaren gevoetbald met het 1eteam op de zaterdag en heeft hierbij ook diverse kampioenschappen meegemaakt.

Na een aantal jaren is hij wat lager gaan voetballen. Dit doet hij nu nog steeds met veel plezier. Het is niet altijd even makkelijk dit te combineren met een bestuursfunctie. “Als je een bestuursfunctie hebt wordt er van je verwacht dat je op de zaterdag bij de wedstrijden van het eerste bent. Dat is vaak even schipperen zodat je toch af en toe een wedstrijdje mee kan voetballen.”

Jongen van de club
De reden dat van Heumen bij S.V.W. terecht is gekomen, is omdat deze club erg leeft in zijn familie. “Mijn vader voetbalde net na de oorlog al bij S.V.W. en ik heb twee oudere broers die hier ook gevoetbald hebben. Voor mij was het natuurlijk een logische stap om hier ook te gaan voetballen. Mijn zoon is ook al sinds zijn 6e jaar lid bij S.V.W. Hij is nu 19 en voetbalt in het 2e.Ook mijn dochter en vrouw zijn actief bij S.V.W.”

Ik ben echt wel een jongen van de club en ik kan met iedereen overweg. Ik heb ook zeker het gevoel dat ik gewaardeerd wordt door de mensen van de club anders krijg je ook niet het vertrouwen van de leden om voorzitter te worden.”

Op zoek naar vrijwilligers
Zoals bij elke vereniging zijn vrijwilligers heel belangrijk voor de club. “Waar wij naar streven is het zoeken van voldoende vrijwilligers die om de club geven en het leuk vinden met jongeren om te gaan. Ook de zoektocht naar sponsoren die de club willen steunen is een continue proces. Wanneer dat goed op orde is gaat het meestal goed met een sportclub.”

Steeds meer leden
Volgens van Heumen komen er steeds meer leden bij wat alleen maar goed is voor de club. “Vooral bij de jeugd, en zeker bij de mini`s, zijn er steeds meer leden uit ook andere wijken uit Gorinchem. Het is heel leuk om te zien dat zij ook veel plezier hebben en dat dat club weer groeiende is. De laatste jaren is het wat slechter gegaan, maar nu zitten we echt weer in de flow naar boven toe. Het is fijn om te zien dat het ook met S.V.W. 1 weer goed gaat en dat er daar ook veel plezier is. Ook is het leuk om te horen van de mensen die op bezoek komen dat het fijn vertoeven is bij onze club en krijgen wij vaak complimenten over ons complex waar wij natuurlijk heel trots op zijn.”

Duurzame vereniging
S.V.W. is de eerste vereniging in de regio die gebruik gaat maken van zonnepanelen. Dankzij veel sympathisanten en vrijwilligers is dit gelukt en zo ziet de toekomst er voor S.V.W. nog zonniger uit en hoopt van Heumen dat hij hier nog heel lang van mag gaan genieten.