Kay Tejan heeft een duidelijk doel

0
133

Quick Boys en Noordwijk zijn het Ajax en PSV van de Derde Divisie zaterdag. De ploegen uit de Bollenstreek springen er vooralsnog bovenuit. Noordwijk scoort er lustig op los, maar van Quick Boys wordt op termijn meer verwacht dan van de promovendus.

Blikvanger van de club uit Katwijk is de 21-jarige Kay Tejan. De van Jong Volendam overgekomen flankspeler heeft de benen van Clarence Seedorf en het doorzettingsvermogen van Dirk Kuyt. Laatstgenoemde zette zijn eerste stapjes op Nieuw-Zuid en zat vorig jaar op de bank als assistent-trainer. “Toen ik met Jong Volendam tegen Quick Boys speelde heb ik hem wel gezien, maar dit jaar nog niet,” aldus Tejan.

Kaj Tejan kwam van Volendam, waar hij wel zijn debuut maakte in het betaalde voetbal maar niet echt doorbrak. Via een omweg hoopt de Amsterdammer alsnog te slagen in het profmetier. “Ik wil graag het profvoetbal in. Echt heel graag. Dat is ook mijn doel voor dit seizoen. Ik wil zoveel mogelijk opvallen en veel goals maken. Zodat ik een echte, eerlijke kans krijg bij een betaald voetbalclub. “

Tejan, afgestudeerd als sporten bewegingsleider, fronste de eerste maanden na zijn overstap geregeld met zijn wenkbrauwen. Bij Volendam was hij dagelijks met het spelletje bezig, op een professionele wijze. Bij Quick Boys lag dat even anders. Drie avonden trainen in plaats van overdag. “De professionaliteit mis ik, ook in de trainingen zelf. Begrijp me goed, Quick Boys is een geweldige vereniging en alles is hier goed geregeld. Maar het is geen profclub.”

De Amsterdammer is voor het eerst actief in de Bollenstreek en hij kijkt zijn ogen uit. “Ik vind het bijzonder hoe enorm het leeft bij de mensen hier. Dit seizoen speelden we een verre uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Maar dat maakt de mensen uit Katwijk niet uit. Ze waren er in grote getalen en ze lieten zich horen ook. Geweldig.”

PUBLIEKSLIEVELING
Geweldig is ook hij zich manifesteert in het blauw wit van Quick Boys. Hij is nu al een publiekslieveling, door zijn vele goals uiteraard, maar met name door zijn onbevangen spel. Onbevreesd zoekt hij zijn tegenstanders op. Meestal komt hij er langs. En zo niet, dan corrigeert hij het middels zijn beresterke lichaam. Is dat puur genetisch of werkt hij zich dagelijks in het zweet in de sportschool? “Nee, de gym is niet echt mijn ding. Het is gewoon mijn bouw.”

De breedgeschouderde Tejan ziet er behoorlijk stoer uit, maar dat is slechts de buitenkant. De voetballer zet zich in voor de minder bedeelden in de samenleving, samen met zijn familie. “We zijn bezig iets op te zetten voor dak- en thuislozen.  We willen eten geven aan daklozen en cadeautjes aan kinderen die het niet breed hebben.”

Kay Tejan denkt niet alleen aan zichzelf. Ook in het veld gaat het hem niet om eigen eer en glorie. De penalty’s bijvoorbeeld eist hij niet op. Terwijl hij daardoor wel relatief eenvoudig zijn goals mee kan pikken. “Kelvin Maynard neemt de pingels. Tenzij hij erover twijfelt. Ik hoef ze niet per se te nemen. Ik wil vooral opvallen door mijn spel. Ik moet gewoon zo doorgaan en dan komt hopelijk mijn droom uit. “